Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

VIDEO: Chicago prišlo o top hráča, Patrick Kane nedohral zápas

Zranený Patrick Kane. Foto: TASR/AP

Americký útočník pred koncom prvej tretiny po krosčeku od obrancu Panthers Alexa Petrovica stratil rovnováhu a narazil do mantinelu.

Chicago 25. februára (TASR) - Krídelník zámorského hokejového klubu NHL Chicago Blackhawks Patrick Kane nedohral utorkový zápas NHL proti Floride Panthers na domácom ľade v United Center.



Kane 7:49 min pred koncom prvej tretiny po krosčeku od obrancu "panterov" Alexa Petrovica stratil rovnováhu a narazil do mantinelu. Hráč s číslom 88, ktorý do zápasu vstupoval ako najproduktívnejší hráč celej NHL spoločne s centrom Washingtonu Capitals Nicklasom Bäckströmom, si po náraze na mantinel držal rameno a skrčený opustil ľadovú plochu.

Tréner Joel Quenneville po zápase neprezradil detaily o jeho zranení. Kane stratil rovnováhu po tom, ako ho Petrovic v zozadu postrčil hokejkou a v páde narazil ľavým ramenom na mantinel. Petrovic dostal dve minúty za krošček a Blackhawks počas jeho vylúčenia otvoril skóre, keď sa po asistencii Mariána Hossu presadil kapitán Jonathan Toews. Blackhawks napokon vyhrali zápas 3:2 po samostatných nájazdoch.

Kane v 61 zápasoch nazbieral 64 bodov za 27 gólov a 37 asistencií.