Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Starosta absolvoval artroskopiu ramena, príde o šampionát

Tomáš Starosta Foto: TASR

Obrancu Slovana Bratislava čaká po nej niekoľkomesačná rekonvalescencia.

Bratislava 25. februára (TASR) - Skúsený slovenský hokejový reprezentant Tomáš Starosta podstúpil v utorok ráno operáciu ľavého ramena. Obrancu Slovana Bratislava čaká po nej niekoľkomesačná rekonvalescencia, takže sa s určitosťou nepredstaví na májových majstrovstvách sveta v Česku. Informoval o tom vo svojom stredajšom vydaní denník Nový Čas.

Starostu trápili problémy s ramenom počas celej sezóny a záver základnej časti pre bolesti ani nedohral. "Rameno bolo v takom stave, že sme museli zvoliť artroskopiu - teda operačný zákrok. Tomáša ruka bolela, už sa to nedalo odkladať. Mal tam potrhané väzivo. Zhruba mesiac bude mať ortézu a potom začne s rehabilitáciou. Do plnej záťaže však môže ísť až o dva-tri mesiace," citoval Nový Čas slová lekára Slovana Jána Grauzela.

Tridsaťtriročný Starosta odohral vinou zdravotných problémov v tejto sezóne za Slovan iba 42 stretnutí, v ktorých nazbieral sedem bodov (2+5), 22 trestných minút a štyri mínusky. Slovensko reprezentoval na ZOH 2014 v Soči ako i štyroch svetových šampionátoch, z MS 2012 v Helsinkách má striebornú medailu.