Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Košické zastupiteľstvo odobrilo memorandum o olympijskej kvalifikácii

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

V metropole východu sa tak pravdepodobne odohrá budúcoročná olympijská kvalifikácia o účasť na Zimné olympijské hry (ZOH) 2022 v Pekingu. Dejisko bude definitívne známe až po podpise zmluvy so SZĽH.

Košice 6. novembra (TASR) – Podpísané memorandum medzi mestom Košice a Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) košickí mestskí poslanci v stredu odobrili. V metropole východu sa tak pravdepodobne odohrá budúcoročná olympijská kvalifikácia o účasť na Zimné olympijské hry (ZOH) 2022 v Pekingu. Dejisko bude definitívne známe až po podpise zmluvy so SZĽH.

„Účastníci memoranda týmto deklarujú spoločný záujem a snahu spolupracovať pri zabezpečení organizácie a prípravy významného medzinárodného športového podujatia, ktorým je olympijská kvalifikácia v ľadovom hokeji na ZOH 2022 a ktoré sa bude konať v Košiciach, a to s cieľom nielen dôstojného športového reprezentovania a kultúrneho a spoločenského zážitku, ale aj s cieľom propagácie mesta Košice a jeho historických, kultúrnych a spoločenských hodnôt a aktivít ako významnej metropoly Slovenska,“ uvádza sa v memorande.

Košická Steel Aréna by mohla byť dejiskom kvalifikačného turnaja od 27. až do 30. augusta 2020.

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček a prezident SZĽH Miroslav Šatan podpísali memorandum o spolupráci koncom októbra. SZĽH po podpise pripomenulo, že dokument nadobudne relevantnosť až po jeho schválení mestským zastupiteľstvom. Zväz dodal, že v súvislosti s organizovaním olympijskej kvalifikácie na ZOH 2022 oslovil okrem Košíc aj Bratislavu. Až po splnení podmienok a podpísaní zmluvy bude definitívne jasné, kde sa kvalifikácia na ZOH 2022 v Pekingu odohrá.