Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kopecký vynechal zápas, zranenie nie je vážne

Slovenský útočník Floridy Tomáš Kopecký Foto: TASR/AP Photo

Slovenský útočník, ktorý nechýba v nominácii na ZOH do Soči, odišiel po náraze ťažko z ľadu, ale nakoniec zápas dohral.

Pittsburgh 21. januára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký v službách tímu NHL Florida Panthers nenastúpil pre zranenie hornej časti tela na pondelňajší zápas na ľade Pittsburghu Penguins. Kopecký utrpel zranenie v predchádzajúcom zápase proti v Caroline, kde ho zozadu narazil na mantinel Jordan Staal. Informoval server sportingnews.com.

Slovenský útočník, ktorý nechýba v nominácii na ZOH do Soči, odišiel po náraze ťažko z ľadu, ale nakoniec zápas dohral. Podľa trénera Petra Horacheka sa však necítil na 100 percent v poriadku a vynechal preto aj nedeľňajší tréning. "Nechceli sme nič riskovať a radšej preto nehral. Verím, že v ďalšom zápase už nastúpi," povedal Horachek. "Panteri" hrajú už v noci na utorok v Buffale.

Florida bez Kopeckého vyhrala prekvapujúco v Pittsburghu 5:1 a prerušila tak 13-zápasovú víťaznú sériu Penguins na domácom ľade. Slovenský útočník, ktorý v 43 zápasov nazbieral 10 bodov za 4 góly a 6 asistencií, vynechal pre zranenie šiesty zápas v sezóne. Na prelome novembra a decembra absentoval v piatich zápasoch.