Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Kopecký chce zostať na Floride, tréner Gallant je s ním spokojný

Slovenský hokejový útočník tímu NHL Florida Panthers Tomáš Kopecký (vľavo), jeho spoluhráči v útoku Brad Boyes (uprostred) a Jonathan Huberdeau (s číslom 11 vpravo) počas tréningu v Coral Springs 22. septembra 2014. Foto: TASR/AP

Tomáš Kopecký by rád zostal na Floride aj v budúcej sezóne. Tridsaťdvaročný útočník, ktorému sa v lete skončí kontrakt, prežíva síce bodovo slabší ročník, no cíti sa v klube spokojný.

Sunrise 14. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Kopecký by rád zostal na Floride aj v budúcej sezóne NHL. Tridsaťdvaročný útočník, ktorému sa v lete skončí štvorročný kontrakt na 12 miliónov dolárov, prežíva síce bodovo slabší ročník, no cíti sa v klube spokojný. Aj tréner Panthers Gerard Gallant oceňuje jeho služby a vyzdvihuje jeho prínos pre mužstvo.

"Páči sa mi ten chalan. Našiel si tu perfektnú rolu a odvádza v tíme dobrú robotu," chváli Kopeckého kouč Gallant. Ten v súčasnosti nasadzuje slovenského útočníka primárne do štvrtého útoku, čoho výsledkom je slabší "icetime" a oproti predchádzajúcim sezónam aj slabšia bodová produkcia - v 37 dueloch strelil dva góly a pridal päť asistencií. "V niektorých zápasoch by sme mu mohli dať príležitosť aj vo vyššom útoku, no páči sa mi 'chémia' medzi ním, Scottiem Upshallom a Derekom MacKenziem. V podstate ani nie sú štvrtou lajnou," citoval trénera portál miamiherald.com.

Kopecký je jedným z hráčov floridského tímu, ktorý by sa mohol stať 1. júla 2015 neobmedzeným voľným hráčom. Aj keď slovenský reprezentant a ani jeho agent nehovorili s predstaviteľmi Panthers o možnom predĺžení spolupráce, on sám vyjadril záujem zotrvať v klube.

Počas štvorročného pôsobenia na Floride si vyskúšal Kopecký rôzne posty vo všetkých štyroch útočných formáciách. Presadil aj ako jeden z lídrov ofenzívy (bol najlepším strelcom tímu v sezóne 2012/2013) i ako hráč na čiernu robotu.

"Nemyslím si, že by ľudia dostatočne vedeli oceniť jeho prínos," povedal o dvojnásobnom víťazovi Stanleyho pohára obranca "panterov" Brian Campbell, ktorý pozná Kopeckého aj zo spoločného pôsobenia v Chicagu. "Je to výborný hráč na oslabenia, dá sa na neho spoľahnúť a často je ľade, keď sa rozhoduje o výsledku v záveroch zápasov. Je to poctivý hokejista, proti ktorému sa nehrá ľahko. Poznám ho už šesť rokov a viem, že je to nesmierne súťaživý typ. Chce víťaziť a obetuje sa pre úspech. Urobí pre to všetko."