Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Slovan Bratislava zaknihoval v Moskve proti CSKA rekordnú prehru v KHL

Na snímke uprostred tréner Petri Matikainen na striedačke Slovana, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Belasí prehrali v Moskve proti CSKA zahanbujúco 0:12.

Moskva 11. februára (TASR) - Víťazstvo hokejistov CSKA Moskva 12:0 na domácom ľade nad Slovanom Bratislava v stredajšom súboji KHL je najvyššou výhrou v dejinách tejto profisúťaže. Doterajšiu najvyššiu výhru 11:1 zaznamenali podľa informácie oficiálneho webu ligy hráči AK Bars Kazaň nad Avangardom Omsk v roku 2009.



"Belasí" tak nielenže definitívne stratili možnosť na účasť v play off prebiehajúcej sezóny KHL, ale ušili si z hanby poriadny kabát. Pre slovenského účastníka medzinárodnej súťaže je to najvyššia prehra počas trojročného pôsobenia v nej. Z poslednej 14. priečky v tabuľke Západnej konferencie strácajú na ôsme miesto zaručujúce účasť vo vyraďovacej súťaži nedostihnuteľných 19 bodov.

Prečítajte si tiež: Stredajšie výsledky v KHL


Suverénny líder celej KHL "zničil" svojho súpera už v úvodných šiestich minútach, v ktorých mu nasúkal tri góly. Brankár Denis Godla neustál drvivý nápor a miesto v bránke prenechal chorému Johanovi Backlundovi. Ani on však zdecimovaný tím nespasil a do prestávky inkasoval ešte trikrát. Hoci sa Slovan v druhej tretine trošku spamätal, ďalšej kanonáde domácich nezabránil a prizeral sa gólu Da Costu či tomu, ako následne Grigorenko zavŕšil hetrik. V záverečnom dejstve dostalo stretnutie exhibičný nádych a CSKA dorazilo svojho súpera ďalšími štyrmi gólmi.

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa v rámci záverečného tripu najbližšie predstavia v piatok o 17.00 h na ľade Torpeda Nižnij Novgorod.