Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejisti SR 17 prehrali v príprave s Českom 1:2 po predĺžení

Ján Lipiansky, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Gól zverencov trénera Jána Lipianskeho zaznamenal Ľubomír Kupčo.

Skalica 17. septembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov prehrala v prvom z dvoch prípravných zápasov s českými rovesníkmi v Skalici 1:2 po predĺžení. Gól domácich zaznamenal Ľubomír Kupčo.

Druhý vzájomný duel je na programe v utorok v Hodoníne.

SR 17 – ČR 17 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)
Góly:
28. Kupčo (Demek) – 56. Jiříček (Brada, Púček), 63. Brabenec (Šatný). Rozhodovali: Müllner - J. Konc ml., Jedlička, vylúčení: 5:6, presilovky a oslabenia: 0:0.


Ján Lipiansky, tréner SR 17: "Naskytla sa nám príležitosť hrať dva prípravné zápasy s tak kvalitným súperom ako je česká reprezentácia, čo sme radi využili. Chalani v posledných dňoch odohrali dva súťažné zápasy a dnes sme ich mohli vidieť aj na medzinárodnej úrovni, čo je veľmi pozitívne, keďže to znamená, že v krátkom slede odohrajú až štyri duely. V tomto zmysle je pre nás medzinárodná konfrontácia veľký prínos. Dnešný zápas nám ukázal silné i slabé stránky, ktoré si ešte s chalanmi rozoberieme na videu. Pozitívne je, že sme 55 minút viedli. Výborne zachytali obaja brankári, celkovo bol súboj veľmi vyrovnaný a vyhrať mohol ktorýkoľvek tím. Je škoda, že sme nakoniec nedotiahli zápas do víťazného konca. V istých fázach sme mali navrch, inokedy sa viac darilo súperovi. Som veľmi rád za túto konfrontáciu."