Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TIPSPORT LIGA: Nitra zdolala Trenčín a v štvrťfinále má mečbal

Radosť hráčov Nitry, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ďalší duel je na programe v stredu 20. marca o 18.00 h v Trenčíne.

Nitra 18. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v piatom zápase štvrťfinále play off Tipsport ligy na domácom ľade nad Duklou Trenčín 2:0 a v sérii vedú 3:2.

Ďalší duel je na programe v stredu 20. marca o 18.00 h v Trenčíne.

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly:
45. Buček (TS), 60. Buček (Bortňák). Rozhodovali: Baluška, Štefik - Výleta, Orolin, vylúčení: 8:10 na 2 min, navyše: Kerbashian (Nitra), Švec (Trenčín) obaja 10 min za pästný súboj, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3495 divákov.
/stav série 3:2/

Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Korím, Pupák, Rais, Versteeg, Sloboda - Majdan, Šiška, Čaládi - Lantoši, Kerbashian, Scheidl - Rapáč, Bortňák, Buček - Pätoprstý, Slovák, Hrušík
Trenčín: Valent - Krejči, Rýgl, Frühauf, Cebák, Gula, Bokroš, Božík - Sojčík, Ölvecký, Varga - Mikula, Radjenovic, Bartovič - Luhový, Dlouhý, Švec - Hudec, J. Pardavý ml., Špankovič


Zápasy v sérii medzi Nitrou a Trenčínom sa niesli vo veľmi fyzickom duchu. Prvá tretina piateho duelu bola azda najslabšou v sérii. Obe mužstvá si uvedomovali, že každý prehnaný zákrok môže znamenať oslabenie. Ako prví vážnejšie pohrozili hostia počas presilovej hry v 11. minúte, ale Šimboch odolal dotierajúcemu Radjenovicovi. Nitrania kontrovali strelou Pätoprstého, no Valent bol pozorný. V poslednej minúte pripravil mladík Luhový šancu skúsenému Dlouhému, ktorý neskóroval. Prvá tretina sa tak skončila bez gólov.

V druhej sa hokej zlepšil a obe mužstvá zvýšili početnosť streľby. V polovici stretnutia prebrali iniciatívu domáci, ktorí mali viac z hry. Závar priniesla strela McCormacka, vzápätí strela Kerbashiana letela mimo. Hostí viackrát podržal brankár Valent. Ku koncu tretiny sa hostia prebrali a aj oni ohrozili Šimbocha. V 36. minúte presvišťala strela Ölveckého nad brvnom nitrianskej brány. Dve minúty pred koncom zachránil Nitru výborným zákrokom Rapáč, ktorý odstrelil puk pred dorážajúcimi Trenčanmi.

V 46. minúte zapol turbo Lantoši a stredom ušiel Trenčanom, ktorí zatiahli ručnú brzdu. Za faul nariadili rozhodcovia trestné strieľanie a to strelou pod lapačku Valenta premenil Buček - 1:0. Nitrania sa sústredili najmä na obranu a výborne zvládali oslabenia, ktoré obetavo bránili. V 54. minúte hrali domáci presilovú hru o dvoch hráčov a Valent udržal nádeje Trenčína pri strele Majdana. V 57. minúte bol Trenčín blízko vyrovnania, ale Krejči opečiatkoval len konštrukciu bránky. Dukla skúsila hru bez brankára, ale húštinu nitrianskych tiel nedokázala prestreliť. V závere ešte upravil stav stretnutia na 2:0 hrdina večera - Buček. Výhru Nitry podčiarkol dve sekundy pred koncom víťaznou bitkou Kerbashian, ktorý zložil na lopatky Šveca.

Hlasy po zápase:

Stanislav Petrík, tréner brankárov Nitry: "Bol to naozaj veľmi ťažký zápas. Rozhodol jeden gól a my sme radi, že sa nám ho podarilo streliť. Potrebujeme dobre zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas. Dúfam, že to dotiahneme do víťazného konca."

Ján Pardavý, asistent trénera Trenčína: "Videli sme skvelý hokej pred fantastickou kulisou. Bol to zápas o jednom góle. Oba tímy si vypracovali hlavne v presilových hrách veľa príležitostí. Brankári podali skvelé výkony. Nitre sa podarilo dať prvý gól. Nám chýbalo trochu šťastia v hre bez brankára. Musíme tím pochváliť za vynikajúci výkon. Stratili sme jednu bitku a pokúsime sa to doviezť do siedmeho zápasu. Máme dva pokusy, samozrejme, ten prvý bude s nožom na krku, ale veríme, že sa sem ešte vrátime."