Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Hokej MS: Švédi môžu počítať s Enrothom aj Ekmanom-Larssonom

Švédsky brankár Jhonas Enroth (vľavo) a Fín Niklas Hagman v akcii počas semifinálového zápasu na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 18. mája 2013 v Štokholme. Foto: TASR/AP

"Tri korunky" sa na MS predstavia v základnej A-skupine v Prahe, kde budú ich súpermi postupne výbery Česka, Rakúska, Lotyšska, Kanady, Nemecka, Švajčiarska a Francúzska.

Štokholm 16. apríla (TASR) - Zatiaľ osem hráčov zo zámorskej NHL prisľúbilo trénerovi švédskej hokejovej reprezentácie Pärovi Maartsovi účasť na májových MS v Česku. Na turnaji by sa mali okrem iných predstaviť brankár Dallasu Jhonas Enroth, obranca Arizony Oliver Ekman-Larsson či útočník Toronta Joakim Lindström.

Ako vo štvrtok informoval denník Aftonbladet, dres Tre Kronor by si na šampionáte mali obliecť i zadák Edmontonu Oscar Klefbom a útočníci Anton Lander (Edmonton), Elias Lindholm a Victor Rask (obaja Carolina). Debutovať v národnom A-tíme by mohol aj Jacob Josefson. Center New Jersey už prijal reprezentačnú pozvánku, musí však najprv prejsť vo svojom zámorskom klube výstupnou lekárskou prehliadkou.

Maarts dúfa, že "zelenú" od Dallasu dostane aj 22-ročný bek John Klingberg. Trénerom sa naopak ospravedlnil kapitán Colorada Gabriel Landeskog.