Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Hokej MS: Martinez a Pavelski odmietli pozvánky, Američanov neposilnia

Americký útočník Phil Kessel (vpravo) oslavuje svoj gól, vľavo jeho spoluhráč Joe Pavelski v zápase A-skupiny Slovinsko - USA hokejového turnaja mužov na XXII. zimných olympijských hrách v Šajba aréne v Soči v nedeľu 16. februára 2014. Kessel zaznamenal v zápase čistý hetrik, Američania vyhrali 5:1. Foto: TASR/AP

Američania sú 12. mája záverečným súperom Slovákov v ostravskej B-skupine MS.

Los Angeles 16. apríla (TASR) - Hokejovú reprezentáciu USA na MS v Prahe a Ostrave neposilnia obranca Alec Martinez z Los Angeles ani útočníci Joe Pavelski a Tommy Wingels zo San Jose. Trojicu hráčov oslovilo vedenie amerického tímu, no pozvánku na šampionát všetci odmietli. Ako informovali zámorské médiá, Martinez má zdravotné problémy a Pavelski sa ospravedlnil z rodinných dôvodov. Wingelsov dôvod nie je známy.

Vedenie americkej reprezentácie ďalej hľadá členov kádra pre MS. Zatiaľ je na predbežnej súpiske 16 mien vrátane desiatky z NHL, dvojice z KHL a štyroch hráčov z univerzitných tímov. Zatiaľ najväčším úlovkom je obranca Caroliny Justin Faulk, ktorý reprezentoval USA aj na ZOH v Soči.

Predbežná nominácia USA na MS v Česku (zdroj: iihf.com):
brankári - Alex Lyon (Yale University, ECAC Hockey)
obrancovia - Connor Murphy, John Moore (obaja Arizona Coyotes, NHL), Jake Gardiner (Toronto Maple Leafs, NHL), Justin Faulk (Carolina Hurricanes, NHL), Mike Reilly (University of Minnesota, Big Ten), Torey Krug (Boston Bruins, NHL)
útočníci - Ben Smith (San Jose Sharks, NHL), Dan Sexton (Neftechimik Nižnekamsk, KHL), Dylan Larkin (University of Michigan, Big Ten), Jeremy Morin (Columbus Blue Jackets, NHL), Jimmy Vesey (Harvard University, ECAC Hockey), Marc Arcobello (Arizona Coyotes, NHL), Matt Hendricks (Edmonton Oilers, NHL), Steve Moses (Jokerit Helsinki, KHL), Trevor Lewis (Los Angeles Kings, NHL)