Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Zdeno Chára je zranený, k slovenskému tímu sa zatiaľ nepripojí

Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára Foto: TASR/Michal Svítok

Dosiaľ môže reprezentačný kouč Vladimír Vůjtek počítať s kvartetom hráčov z NHL.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v príprave na májový šampionát v Prahe a Ostrave zatiaľ nemôže počítať so Zdenom Chárom. Kapitán Bostonu vo štvrtok oznámil generálnemu manažérovi Ottovi Sýkorovi, že je zranený a k tímu sa nepripojí.



"So Zdenom sme telefonovali v stredu a oznámil nám, že je zranený. Nič však nie je definitívne stratené, keďže sme sa dohodli, že si zavoláme ešte v druhej polovici budúceho týždňa. Boli by sme veľmi radi, ak by sme mali v tíme hráča, ako je práve Zdeno," cituje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Sýkorove slová.

Dosiaľ môže reprezentačný kouč Vůjtek počítať s kvartetom hráčov z NHL. Účasť po konci sezóny prisľúbili obranca Buffala Andrej Meszároš a útočníci Richard Pánik z Toronta ako aj Tomáš Kopecký z Floridy. Nedávno sa k menovanému triu pripojil aj Marián Gáborík, ktorý prešiel utorňajšími výstupnými testami. Situácia je naďalej nejasná ohľadom Marka Daňa, ktorého poslal Columbus na farmu do Springfieldu. Ten sa dva zápasy pred koncom základnej časti v AHL zatiaľ nachádza na nepostupovej 9. priečke, všetko je však stále otvorené.