Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Lašákov odchod do Liberca ohrozí jeho účasť v exhibícii

Brankár Ján Lašák opustil Duklu Trenčín, smeruje do českého Liberca. Foto: TASR/ Radovan Stoklasa

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák odišiel v stredu z Dukly Trenčín do českého Liberca. Pri rozhodovaní zohrali rolu ambície.

Trenčín 30. januára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Ján Lašák odišiel z Dukly Trenčín do českého Liberca, kde podpísal vo štvrtok zmluvu do konca sezóny. Pri rozhodovaní o odchode zohrali rolu ambície, jeho účasť v exhibičnom zápase Výberu extraligy proti reprezentácii SR po zmene pôsobiska je tak ohrozená.

V kádri "bielych tigrov" bude Lašák spoluhráčom s piatimi Slovákmi. Okrem Melicherčíka, s ktorým bude spoločne s Čechom Marekom Schwarzom bojovať o post jednotky, pôsobí v Liberci aj dvojica bekov Adam Jánošík s Martinom Čakajíkom či produktívne útočné duo Tomáš Bulík - Martin Bartek. Na severe Čiech podpísal vo štvrtok zmluvu do konca sezóny. "Našim zámerom je posilnenie na brankárskom poste ešte pred koncom prestupového obdobia. Príchodom skúseného gólmana chceme vyriešiť určitú nevyrovnanosť na tomto poste a pred záverom sezóny chceme mať k dispozícii troch vyrovnaných brankárov. Jeden z nich však bude častejšie pôsobiť na farme v Benátkach na Jizerou," uviedol na oficiálnom webe Liberca generálny manažér klubu Ctibor Jech.

Pri rozhodovaní o zmene pôsobiska zohrali veľkú rolu v Lašákovom prípade najmä ďalšie ambície. "Rozhodlo to, že som dostal šancu zabojovať ešte o ďalšiu zmluvu a svoju budúcnosť. Financie nehrali až takú rolu, skôr ambície pre ďalšiu kariéru," uviedol 34-ročný brankár v rozhovore pre oficiálny web Dukly. Na slovenské klziská sa vrátil po troch rokoch a tretia extraligová zastávka v Trenčíne pre neho predstavovala aj tretiu najlepšiu v doterajšej kariére. "Prišiel som do Trenčína na pár zápasov a nakoniec som tu bol až do konca januára. Musím povedať, že najkrajšie roky svojej kariéry som zažil v Pardubiciach, kde sme získali trofej. Pekné roky boli v Norfolku, v americkej AHL a potom nasleduje Dukla," dodal.

Z majstrov sveta vydržal najdlhšie

Richard Linter (zľava), Ján Lašák, Rastislav Pavlikovský a Róbert Petrovický pred začiatkom prebiehajúcej sezóny.
Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa
Lašák odštartoval sezónu v Trenčíne spoločne s ďalšou trojicou majstrov sveta Róbertom Petrovickým, Rastislavom Pavlikovským a Richardom Lintnerom. Pod hradom Matúša Čáka vydržal zo spomínaných hokejistov najdlhšie, hoci Petrovický sa po niekoľkých týždňoch do Trenčína vrátil zo Slavie Praha. V drese Dukly odchytal v tomto ročníku 34 stretnutí, v ktorých si celkovo pripísal 1084 zásahov a viac ako 92-percentnú úspešnosť.

"Bude mi za Trenčínom smutno. Bolo mi tu perfektne. Vďaka patrí aj ľuďom, ktorí ma povzbudzovali," uviedol skúsený gólman.

Odchodom do českej extraligy sa Lašákovi skomplikuje účasť v stretnutí Výberu extraligy proti reprezentačnému tímu Vladimíra Vůjteka, ktoré sa uskutoční 3. februára v bratislavskej Slovnaft aréne. "V Česku sa hrá aj v utorok, piatok a nedeľu, takže to som už úplne vypustil z hlavy. Na bratislavskom štadióne mi asi nie je súdené zahrať si. Raz mi to prekazilo zranenie, v druhom prípade prestup. Nič to, divácke návštevy si užijem aj na českých štadiónoch," priznal Lašák.

V kádri "bielych tigrov" bude Lašák spoluhráčom s piatimi Slovákmi. Okrem Melicherčíka, s ktorým bude spoločne s Čechom Marekom Schwarzom bojovať o post jednotky, pôsobí v Liberci aj dvojica bekov Adam Jánošík s Martinom Čakajíkom či produktívne útočné duo Tomáš Bulík - Martin Bartek. Na severe Čiech začal Lašák vo štvrtok s tréningom. "Sme veľmi blízko k podpísaniu zmluvy. Môžem potvrdiť, že Lašák bude s Libercom trénovať. Nič však ešte nie je isté," povedal pre portál isport.cz tlačový hovorca českého klubu Martin Kadlec.