Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Handzušov agent verí, že slovenský center sa ešte vráti do NHL

Na snímke center Banskej Bystrice Michal Handzuš v zápase 51. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra v Banskej Bystrici, 17. februára 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

Handzuš pôsobí v extraligovej Banskej Bystrici a v drese HC'05 bude od nedele bojovať v play off.

New York 24. februára (TASR) - Slovenský hokejista Michal Handzuš sa v budúcej sezóne možno vráti do zámorskej NHL. Pre ESPN to povedal jeho agent Matt Keator, ktorý by 37-ročného centra rád znova videl v najprestížnejšej lige na svete.

Handzuš pôsobí v extraligovej Banskej Bystrici a v drese HC'05 bude od nedele bojovať v play off. "Darí sa mu a jeho kariéra sa rozhodne neskončila. O jeho služby je v NHL záujem a možno sa v budúcej sezóne vráti. Myslím, že v tomto ročníku si v Európe chcel trochu oddýchnuť, na začiatku si doliečil zranenia a užíva si aj čas s rodinou. Určite však nevylučujem jeho návrat do NHL," povedal Keator pre ESPN.

Robustný center s vynikajúcou defenzívnou hrou odohral v NHL v dresoch St. Louis Blues, Phoenixu Coyotes, Philadelphie Flyers, Los Angeles Kings, San Jose Sharks a Chicaga Blackhawks 1010 zápasov v základnej časti a nazbieral v nich 483 bodov. V sezóne 2012/2013 získal so Chicagom Stanleyho pohár. Naposledy hral v NHL v minulom ročníku v drese Blackhawks a so svojím tímom vypadol vo finále Západnej konferencie. V drese Banskej Bystrice odohral bradatý útočník 22 duelov, strelil 7 gólov a zaznamenal 11 asistencií.