Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Corgoni už vedú 3:1 na zápasy. S Michalovcami si poradili ľahko

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nitrania v treťom stretnutí prišli dvakrát o dvojgólové vedenie, keď poľavili za stavu 2:0 aj 4:2.

Nitra 8. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili vo štvrtom zápase semifinále play off Tipos extraligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:1. "Corgoni" vedú v sérii hranej na štyri víťazné zápasy 3:1 a od účasti v šiestom finále v histórii ich delí už iba jeden triumf. Séria sa presúva do Michaloviec, piaty duel je na programe vo štvrtok 11. apríla (18.00 h).

Nitrania v treťom stretnutí prišli dvakrát o dvojgólové vedenie, keď poľavili za stavu 2:0 aj 4:2. Michalovčania to využili a v treťom dejstve strelili až päť gólov a zvíťazili 7:4. Hostia však nedokázali preniesť výkon z tretej časti hry do štvrtého duelu. "Corgoňov" poslal do vedenia v 19. minúte Bubela a v prostrednej časti hry sa v 37. minúte v priebehu 46 sekúnd presadili aj Jackson s Čederlem. Tentoraz však domáci nepripustili stratu koncentrácie a pokračovali v aktívnej hre. Odmenou im boli ďalšie presné zásahy, ktoré v úvode tretej časti pridali Jackson a Buček. Domáci priaznivci si záver stretnutia užívali a na ich radosti nezmenil nič ani gól hosťujúceho Puliša, ktorý uzavrel stav na 5:1.



semifinále play off Tipos extraligy – štvrtý zápas /na 4 víťazstvá/:


HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 19. Bubela (Jackson, Newell), 37. Jackson (Hrnka), 37. Čederle (Lacka, Gajdoš), 42. Jackson (Bubela, Newell), 50. Buček (Cotton, Bajtek) - 56. Puliš (Bodák). Rozhodovali: Orolin, Stano - Stanzel, Tichý, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

/stav série: 3:1/

Nitra: Aittokallio – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha, Vitaloš – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Pobežal, Hrnka, Bačo

Michalovce: Škorvánek – Cibák, Bodák, Bindulis, Michalčin, Stripai, Macejko – Paločko, Newton, Daugaviš – Wilkins, Suja, Puliš – Valach, Solenský, A. Varga – Vašaš, Buc, Kabáč – Fedor