Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Slovan môže prísť o jednu zo svojich opôr

Na snímke hráč Slovana Mário Bližňák (vľavo) a brankár CSKA Moskva Rastislav Staňa v zápase KHL Slovan Bratislava - CSKA Moskva Foto: TASR/Michal Svítok

Útočník HC Slovana Bratislava Mário Bližňák sa možno už dlho na Slovensku neohreje. Veľký záujem o jeho služby majú totíž tímy z českej Extraligy, najmä Plzeň.

Bratislava 12. decembra (Teraz.sk) -Slovanista Mário Bližňák možno nedohrá sezónu v HC Slovan Bratislava. Veľký záujem má totiž česká Plzeň. Na adresu 27-ročného Trenčana sa vyjadril generálny manažér Plzne, Martin Straka:„Máme eminentný záujem a jednáme o podmienkach. Presne takého šikovného útočníka potrebujeme.“
Bližňákov agent, Vladimír Vůjtek mladší, potvrdzuje záujem nielen Plzne, ale aj iných českých tímov: „Záujem o Mária je, evidujeme ho zhruba zo šiestich tímov,“ vyjadril sa. O Mária majú záujem aj Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav či Sparta Praha.

Bližňák si zahral aj NHL v tíme Vancouver Canucks. Po ročnom pôsobení v Prahe, kde zanechal dobrý dojem prišiel do Bratislavy, kde spočiatku patril k oporám mužstva. Jeho hra a výkony však upadali. V prvej sezóne odohral 51 zápasov so ziskom 20 bodov (9+11), no v druhej ich získal iba 9. Po zranení sa nedokázal naplno presadiť a prepadol sa až do štvrtého útoku. V prebiehajúcej sezóne nastúpil na 28 zápasov, v ktorých zaznamenal iba dve asistencie a podľa kanadského bodovania má trinásť mínusových bodov.

Prvý a jediný gól Mária Bližňáka v NHL.