Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

V španielskej seniorskej reprezentácii premiérovo aj Olmo zo Záhrebu

Na archívnej snímke vpravo Dani Olmo. Foto: MTI/Tibor Illyes

Olmo je bývalý člen akadémie FC Barcelona a za chorvátskeho majstra strelil v tejto sezóne tri góly v skupinovej časti Ligy majstrov.

Madrid 8. novembra (TASR) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Robert Moreno povolal do nominácie na záverečné dva zápasy kvalifikácie EURO 2021 premiérovo aj 21-ročného ofenzívneho stredopoliara Daniho Olma z Dinama Záhreb. Bývalý člen akadémie FC Barcelona je členom reprezentácie do 21 rokov a za chorvátskeho majstra strelil v tejto sezóne tri góly v skupinovej časti Ligy majstrov.

Do tímu sa vrátili aj útočníci Paco Alcacer a Alvaro Morata. Španieli majú už účasť na ME 2020 istú. V piatok 15. novembra privítajú v Cadize Maltu a o tri dni neskôr uzavrú kvalifikáciu v Madride proti Rumunsku.

Nominácia Španielska na kvalifikačné zápasy o EURO 2020:

brankári: David de Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Pau Lopez (AS Rím)

obrancovia: Sergio Ramos, Dani Carvajal (obaja Real Madrid), Juan Bernat (Paríž St.Germain), Jesus Navas (FC Sevilla), Jose Gaya (FC Valencia), Raul Albiol, Pau Torres (obaja Villarreal), Inigo Martinez (Athletic Bilbao)

stredopoliari: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodrigo Hernandez (Manchester City), Fabian Ruiz (Neapol), Thiago Alcantara (Bayern Mníchov), Saul Niguez (Atletico Madrid), Santi Cazorla (Villarreal)

útočníci: Mikel Oyarzabal (San Sebastian), Rodrigo Moreno (FC Valencia), Gerard Moreno (Villarreal), Dani Olmo (Dinamo Záhreb), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Paco Alcacer (Borussia Dortmund)