Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Neuer sa zranil na tréningu a nebude hrať v príprave

Na snímke nemecký brankár Manuel Neuer počas tréningu pred prípravným futbalovým zápasom proti Francúzsku 20. marca 2024 vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude Neuer pauzovať.

Frankfurt 20. marca (TASR) - Manuel Neuer nakoniec nezasiahne do marcových prípravných zápasov Nemecka s Francúzskom a Holandskom. Tridsaťsedemročného futbalového brankára vyradilo zranenie svalu na stehne.

Nemecký futbalový zväz (DFB) v stredu podvečer oznámil, že Neuer si na tréningu natrhol svalové vlákno a opustil tím. Skúsený brankár sa vrátil do národného tímu po ročnej prestávke spôsobenej komplikovanou zlomeninou dolnej končatiny. Miesto jednotky by mal v najbližších dvoch zápasoch prebrať Marc-Andre ter Stegen. Nemci nastúpia v sobotu v Lyone proti Francúzom, o tri dni privítajú vo Frankfurte Holanďanov.

Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude Neuer pauzovať. Agentúra dpa skôr v stredu informovala, že mal byť nemecká jednotka aj na domácom turnaji ME 2024, pričom ter Stegen mu mal kryť chrbát.

Zranenie ho môže vyradiť aj na niekoľko zápasov Bayernu Mníchov v záverečnej časti sezóny. Bavori sa v apríli stretnú vo štvrťfinále Ligy majstrov s Arsenalom, v domácej súťaži sú druhí, desať bodov za Bayerom Leverkusen.