Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Messi si prevzal šiestu Zlatú kopačku v kariére, tretiu za sebou

Futbalista FC Barcelony Lionel Messi z Argentíny pózuje pred novinármi po získaní v poradí šiestej Zlatej kopačky v Barcelone 16. októbra 2018. Foto: TASR/AP

Prevzal si ju z rúk riaditeľa španielskeho periodika MARCA Juana Ignacia Gallada za prítomnosti manželky Antonelly Roccuzzovej a synov Thiaga a Matea.

Barcelona 16. októbra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi si v stredu prevzal Zlatú kopačku - ocenenie pre najlepšieho kanoniera Európy. Tridsaťdvaročný útočník Barcelony vsietil v uplynulej sezóne 36 gólov a cenu získal tretíkrát za sebou, celkovo po šiesty raz v kariére.

Prevzal si ju z rúk riaditeľa španielskeho periodika MARCA Juana Ignacia Gallada za prítomnosti manželky Antonelly Roccuzzovej a synov Thiaga a Matea. Na odovzdaní sa zúčastnili aj Messiho spoluhráči z Barcelony. "Bez tímu by som nevyhral ani raz. Ďakujem všetkým prítomným, najmä rodine," povedal Messi, ktorý má v zbierke už o dve Zlaté kopačky viac ako Portugalčan Cristiano Ronaldo.

Futbalista FC Barcelony Lionel Messi z Argentíny pózuje pred novinármi po získaní v poradí šiestej Zlatej kopačky v Barcelone 16. októbra 2018.
Foto: TASR/AP


Na druhom mieste v počte ligových gólov v ročníku 2018/2019 bol 20-ročný Francúz Kylian Mbappe, ktorý dosiahol 33 zásahov. Tretí skončil taliansky veterán Fabio Quagliarella s 26 gólmi.