Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EL: Slovan láka fanúšikov, na Bragu uprednostní návštevníkov ligy

Na snímke hráči ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR/Jakub Kotian

Predstavitelia Slovana by privítali, keby sa už neopakovali udalosti zo zápasu s Trnavou, ktoré podľa nich kazia reputáciu klubu.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava predstavil v stredu iniciatívu Spolu sme Slovan. Jej snaha je motivovať čo najviac ľudí, aby okrem zápasu Európskej ligy so Sportingom Braga podporili klub aj návštevou na zápasoch Fortuna ligy.

Každý divák, ktorý si kúpi balíček na najbližšie tri domáce zápasy najvyššej súťaže s Pohroním (19. októbra), Senicou (2. novembra) a Sereďou (23. novembra), získa predkupné právo na duel s portugalským tímom, ktorý sa uskutoční 12. decembra. "Je pre nás veľkým sklamaním, že sme dostali trest odohrať dva zápasy v EL a jeden vo Fortuna lige bez divákov, no musíme sa s tým vyrovnať," povedal marketingový manažér Tomáš Straka: "Najbližšie domáce zápasy v lige sú možno menej atraktívne, no naši hráči si zaslúžia podporu od fanúšikov v podobe návštevy."

Fanúšikov pozval na Tehelné pole aj kapitán Vasil Božikov: "Máme najviac priaznivcov na Slovensku. Keď sú fanúšikovia a hráči za jedno, môžeme byť úspešní."

Predstavitelia Slovana by privítali, keby sa už neopakovali udalosti zo zápasu s Trnavou, ktoré podľa nich kazia reputáciu klubu. "Odmietame kolektívnu vinu. Budeme tvrdo postihovať jednotlivcov. Fanúšikovia, ktorí prekročili bariéru a napadli hráča Trnavy v ligovom zápase, dostali doživotný zákaz vstupu. Spoločnou komunikáciou s fanúšikmi chceme dospieť ku stavu, že sa podobné udalosti nebudú stávať," vyhlásil Straka.