Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Courtois podstúpil úspešnú operáciu kolena

Brankár belgickej futbalovej reprezentácie Thibaut Courtoi. Foto: TASR/AP

Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude pauzovať.

Madrid 20. marca (TASR) - Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois podstúpil operáciu kolena. Tridsaťjedenročný hráč Realu Madrid utrpel zranenie na utorkovom tréningu, jeho návrat na trávniky sa tak opäť vzdialil. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude pauzovať.

Courtois sa len nedávno vrátil do tréningového procesu. V zostave tímu Carla Ancelottiho chýbal od augusta minulého roka, keď si poranil predný krížny väz v ľavom kolene. V bráne ho medzitým nahradil Ukrajinec Andrij Lunin. "Courtois dnes podstúpil úspešnú operáciu natrhnutia vnútorného menisku pravého kolena pod dohľadom lekárskeho tímu Realu Madrid. Liečebný program sa začne v najbližších dňoch," citovala zo stredajšieho vyhlásenia klubu agentúra DPA.

Belgičan mohol podľa nedávno zverejnených informácií stihnúť záver sezóny, no aktuálne je nepravdepodobné, že ešte za Real v tomto ročníku nastúpi. Vylúčený je aj jeho štart na majstrovstvách Európy, na ktorých sa Belgičania stretnú v základnej E-skupine aj so Slovenskom. Vzájomný duel sa uskutoční 17. júna vo Frankfurte.

"Biely balet" je na najlepšej ceste získať titul v La Lige, v tabuľke má osembodový náskok pred Barcelonou. Vo štvrťfinále Ligy majstrov ho čaká Manchester City.