Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

V šlágri 10. kola prespala Žilina prvý polčas, DAC využil pressing

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Futbalisti Dunajskej Stredy vďaka víťazstvu 1:0 zosadili Žilinu z líderskej pozície, na ktorú vyskočil obhajca Slovan Bratislava po vysokej domácej výhre 5:0 nad Nitrou.

Dunajská Streda 30. septembra (TASR) - Po nedeľnom šlágri 10. kola slovenskej Fortuna ligy 2019/20 DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina už nie je ani jedno mužstvo bez prehry. Posledným tímom bola Žilina, ktorá však prehrala v Dunajskej Strede 0:1 po peknom góle Erica Davisa. DAC tak zosadil "šošonov" z líderskej pozície, na ktorú vyskočil obhajca Slovan Bratislava po vysokej domácej výhre 5:0 nad Nitrou.

"Rozhodol prvý polčas, kde sme boli slabo pohybliví, nedôrazní. Okrem jednej šance sme si nevedeli vytvoriť ďalšie. Hrali sme pomaly. V druhom polčase bolo už viac šancí, futbal bol hore-dole. Na konci sme mohli dať aj vyrovnávajúci gól. Z môjho pohľadu bol prvý polčas zlý. Všetky lopty sme odkopávali, nehrali sme to, čo sme chceli. Každá jedna lopta sa odrazila k súperovi, oni to využívali a nám sa hralo ťažko bez lopty," zhodnotil zápas kapitán hostí Miroslav Káčer.

Žilinčania ťahali sériu 9 zápasov bez prehry, ktorá skončila práve na Žitnom Ostrove. "Každá prehra škrie, tá séria bola fajn, urobili sme všetko preto, aby bola čo najdlhšia. Bohužiaľ sme o to prišli. Musíme to hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšieho súpera. Osobne si myslím, že sme prespali prvý polčas. Nebolo to také energické, bolo veľa ľahkých strát. Na ihrisko sa nemôžeme vyhovárať, lebo súper mal rovnaké podmienky ako my. Prvý polčas bol z našej strany bojazlivý. Dunajská Streda mala loptu viac na kopačkách. V druhom polčase sme išli za gólom, ale nepadol nám," vyjadril sa na margo prehry brankár Dominik Holec.

Zverenci nemeckého trénera Petra Hyballu nepustili Žilinu do mnohých príležitostí. "Povedali sme si, že od prvej minúty musíme hrať pressing, nemôžeme im dať priestor, čo sa nám aj darilo. Dobre sme ich napádali. Pripravujeme sa na každého rovnako, ale keď hráte so Žilinou, musíte sa pripraviť na 130 percent, to sa aj podarilo. Zaslúžene sme vyhrali," povedal stredopoliar DAC Andrej Fábry. „Bol to ťažký zápas s vysokým tempom, obe mužstvá sa snažili rozhodnúť zápas. My sme dominovali, loptu sme mali stále na kopačkách, hosťom sme dovolili len jednu alebo dve šance. My sme naopak mali viac príležitostí, ktoré sme mali premeniť a koniec by nebol taký napätý. Bola to tímová práva, behali sme do 93. minúty. Spolu sme to dokázali, zdolali sme Žilinu," tešil sa domáci Kristopher Vida.