Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Šporar plánuje zostať v Slovane: Nikam neodchádzam, chcem získať titul

Na snímke vľavo Andraž Šporar. Foto: TASR - Martin Baumann

O 24-ročného útočníka, ktorý je s 13 gólmi na čele tabuľky kanonierov, prejavilo záujem viacero klubov, horúcim kandidátom mal byť turecký Trabzonspor.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Slovinský futbalista Andraž Šporar odmietol špekulácie o zimnom odchode zo Slovana Bratislava a potvrdil, že plánuje zostať v tíme aktuálneho lídra Fortuna ligy. O 24-ročného útočníka, ktorý je s 13 gólmi na čele tabuľky kanonierov, prejavilo záujem viacero klubov, horúcim kandidátom mal byť turecký Trabzonspor.

"Určite zostanem v Slovane a nikam v zime neodídem," vyhlásil Šporar. "Jedna vec je tá, že s prestupmi počas zimy mám zlú skúsenosť, takto som odišiel z Ľubľany do Bazileja a krátko po príchode som sa zranil. A druhá vec, tá najpodstatnejšia - v Slovane sa cítim výborne a neviem sa už dočkať nového štadióna. So Slovanom chcem získať na titul, na ktorý už čakáme niekoľko rokov. Takže v zime určite zostanem v tomto klube, kde som šťastný a túžim s ním dosiahnuť veľké úspechy," dodal pre oficiálny klubový web slovinský reprezentant, ktorý v tejto sezóne strelil vo všetkých súťažiach už 18 gólov a pridal k nim 5 asistencií.

Šporar sa v sobotňajšom zápase na pôde AS Trenčín vráti do hry po disciplinárnom treste a zranení, ktoré si priniesol z národného tímu. "V zápase Ligy národov s Nórskom som dostal tvrdý úder a utrpel som menšie svalové zranenie. Našťastie, nebolo to nič vážne. Cítim sa čoraz lepšie, i keď to ešte nie je úplne perfektné. Trénujem naplno a trénerovi budem k dispozícii na najbližší ligový zápas," dodal.