Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Fortuna liga: Trenčín remizoval s ViOnom, Ružomberčania tiež dorovnali

Na snímke vľavo Ante Roguljič, Osman Bukari (Trenčín) a Martin Chren, Michal Pintér (Zlaté Moravce) počas zápasu 11. kola futbalovej Fortuna Ligy AS Trenčín - FC Vion Zlaté Moravce - Vráble. V Žiline 6. októbra 2019. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava remizoval v nedeľňajšom zápase 11. kola Fortuna ligy na pôde MFK Ružomberok 1:1.

Ružomberok 6. októbra (TASR) - Úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava remizoval v nedeľňajšom zápase 11. kola Fortuna ligy na pôde MFK Ružomberok 1:1.

Tréner "belasých" Ján Kozák mladší urobil oproti štvrtkovému duelu Európskej ligy v portugalskej Brage v základnej jedenástke šesť zmien. Domáci sa majstra nezľakli a do zápasu vstúpili s gurážou. Pod úvodný strelecký pokus sa už v 2. minúte podpísal Qose, keď z 20 m tesne minul pravý dolný roh bratislavskej brány. V 10. minúte vyslal na druhej strane razantnú krížnu strelu De Marco, ale namieril priamo na Macíka. V 16. minúte sa zoči–voči Greifovi ocitol Regáli, ale nenachystal si najlepšie streleckú parketu a brankár Bratislavčanov ho vychytal. V 39. minúte Ružomberčania predviedli krásnu akciu a Bobček po spolupráci s Regálim otvoril skóre. V 44. minúte po ľavej strane prenikol Regáli, lenže Kostadinovovi, ktorý stál na "päťke", koncovka podľa predstáv nevyšla. Slovanisti v úvodnej štyridsaťpäťminútovke neukázali vpredu takmer nič a Macíka ani raz vážnejšie neohrozili.

Po zmene strán otestoval v 51. minúte z väčšej vzdialenosti Macíka Dražič, ktorý bol o tri minúty neskôr blízko vyrovnaniu. Do centrovanej lopty však nestihol nastaviť hlavu. V 59. minúte Kojnok posadil loptu na hlavu Regálimu, lenže ten zblízka mieril o kúsok nad. Ako časomer ukrajoval zo zápasovej porcie, "belasí" sa čoraz viac tlačili na domácu polovicu. Postupne Ján Kozák mladší poslal na ihrisko Mohu, Holmana i Šporara. V 73. minúte sa po rýchlom brejku Liptáci postarali o závar pred súperovou bránou. V 84. minúte striedajúci Šporar napriahol spoza veľkého vápna a prízemnou strelou od žrde vyrovnal. Vzápätí zase Ružomberčania podkúrili hosťom. Najprv pálil Regáli do hráča, vzápätí Zsigmunda vychytal Greif a Novotného hlavička nenašla cieľ.

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Pre nás to bola veľká udalosť. Prišiel Slovan po perfektnom zápase v Brage so špičkovým európskym mužstvom. Súper má program nahustený, chceli sme ho unaviť našou bojovnou a dnes aj veľmi kvalitnou hrou. Našou snahou bolo eliminovať jeho silné stránky, kombinačnú schopnosti, čo sa nám celé stretnutie aj darilo. Využívali sme brejkové situácie. Bolo tam aj veľa šancí. Napokon sa zápas skončil remízou, s ktorou by som bol pred začiatkom spokojný. Nemôžem povedať, že teraz som nespokojný, ale dalo sa z toho zápasu vyťažiť viac. Chýbalo pár minút."

Ján Kozák, ml., tréner Slovana: "Prišli sme do Ružomberka vyhrať, ale po zápase musíme brať bod. Nie často to hovorím o súperovi, no musím povedať, že odohral výborný zápas. Jeho hráči nešli na sto percent, ale ešte na viac. Ťažko sme sa presadzovali, urobili sme ľahučké chyby, ktoré pramenili z tlaku domácich hráčov. Chýbala nám ľahkosť, to cestovanie, atď., ale nebudeme sa vyhovárať. Dostali sme gól, cez prestávku sme si povedali, že Ružomberok pravdepodobne v takomto nasadení nemôže vydržať. Myslel som si, že v druhom polčase si vytvoríme viac šancí, ale nebolo to tak, pretože domáci pokračovali v nastolenom kurze. So šťastím sme vyrovnali. Gratulujem domácim, my dnes s bodom musíme byť spokojní."


Začali sme výborne, tvrdí tréner Trenčína


Futbalisti AS Trenčín remizovali v nedeľňajšom zápase 11. kola Fortuna ligy s ViOnom Zlaté Moravce-Vráble 2:2.V chladnom počasí hrali mužstvá z hornej polovice tabuľky o prerušenie série bez výhry. Lepšie na jej ukončení začali pracovať Trenčania, keď ako prvý vyskúšal Pindrochovu pozornosť dobrou strelou k ľavej žrdi Čatakovič. Rovnaký hráč to po výbornom vysunutí od Kleščíka skúšal aj o pár minút neskôr, avšak preloboval nielen Pindrocha, ale aj bránu. Hostia sa snažili o aktívnu hru, ale loptu mali zväčša v držaní Trenčania. A tak sa hráči ViOn-u dostávali pred Chudého iba sporadicky. V 21. minúte fauloval hosťujúci Chren v pokutovom území prenikajúceho Slávika a z nariadenej penalty sa Čatakovič nepomýlil. V 33. minúte však odcentroval zľava pred bránu Chren, Slobodovu strelu zblízka ešte Chudý vyrazil, ale iba do Slobodu, od ktorého sa lopta dokotúľala do siete. V 37. minúte sa Trenčania vyrútili do dobrého protiútoku, Bukari odcentroval pred šestnástku, tam sa k lopte dostal Comvalius, ale svojím pokusom bránu hostí prestrelil. V nadstavenom čase prvého polčasu mohol Comvalius ešte poslať svoj tím do vedenia, no po rohu namieril iba tesne vedľa.

Druhý polčas začali hostia lepšie a po piatich minútach otočili skóre vo svoj prospech. Brankár Trenčína Chudý si nerozumel s Julienom, ktorý loptu odhlavičkoval zo šestnástky priamo na nohu Ďubeka. Ten ju z prvej poslal k ľavej žrdi a ani Kleščík ju už hlavičkou na ceste do siete nezastavil. V 57. minúte mohli hostia viesť už o dva góly, lenže Jarovič po prihrávke striedajúceho Šveca namieril iba do pravej žrde. Bukari mohol v 65. minúte vyrovnať, ale jeho lob z 25 metrov cez Pindrocha pristál iba na hornej sieti brány. O chvíľu mohol na opačnej strane zvýšiť Švec, lopta mu však nesadla až tak, aby si ju opäť mohol spracovať. Trenčania vytrestali hostí za nepremenené šance a po krásnej strele Juliena k ľavej žrdi z vyše 20 metrov bolo v 75. minúte opäť vyrovnané. Oba tímy sa vo zvyšnej štvrťhodine síce snažili o strhnutie zápasu na svoju stranu, ale dávali si pozor aj v obrane, a tak už diváci veľa šancí nevideli. Trenčania sa tak rozišli so Zlatomoravčanmi remízou 2:2.

Roman Marčok, tréner Trenčína: "Začali sme výborne, boli sme lepší, dominantnejší, ovládali sme dianie na trávniku, čoho vyvrcholením bol gól, hoci z jedenástky. Potom sme však nepochopiteľne prestali hrať to, čo nás dovtedy zdobilo, hľadali sme komplikované riešenia namiesto jednoduchých a Zlaté Moravce sa dostali do zápasu. Strelili nám zaslúžene dva góly, boli lepším tímom, nastrelili žrď. Ak by to skončilo gólom, prehrali by sme, ale stal sa opak a vďaka Julienovmu gólu sme vyrovnali."


Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Vedeli sme, že Trenčín má veľkú silu smerom dopredu a pripravovali sme sa na to. Do prvého gólu sme to nevedeli eliminovať, ale potom sme zvýšili aktivitu, strelili sme gól a pridali sme aj druhý. Boli sme v zápase lepší, ale ďalšie šance sme nepremenili. Dostali sme potom gól, ktorý ma hnevá, lebo sme ho inkasovať nemuseli. Po priebehu zápasu nás mrzí, že sme remizovali."




Výsledky 11. kola Fortuna ligy:



MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 39. Bobček – 84. Šporar. Rozhodovali: Glova - Hrčka, Bednár, ŽK: Zsigmund, Kostadinov, Regáli – Holman, 2086 divákov.

Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik – Kojnok, Qose (83. Takáč), Mojžiš – Kostadinov, Zsigmund, T. Bobček (77. Novotný) – Regáli (90+. Filinský)

Slovan: Greif – Apau, Bajrič, Abena, De Marco – Ljubičič – Daniel, Rabiu (75. Šporar), Dražič (65. Moha), Nono (68. Holman) – Strelec.


AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:2 (1:1)

Góly: 22. Čatakovič (11 m), 75. Julien – 33. A. Sloboda, 50. Ďubek, 90.+ Jarovič. Rozhodovali: Marhefka – Kováč, Gallo, ŽK: Slávik – Pintér, 274 divákov.

Trenčín: Chudý – Slávik (78. Ligeon), Šulek, Kleščík, Julien – Zubairu, Koolwijk – Roguljič (61. Kadák) – Bukari, Čatakovič, Comvalius (61. van Kessel),

Zlaté Moravce: Pindroch – Čögley, Asanovič, Pintér, Brašeň – Richtárech (79. Grozdanovski) – Kovaľ (86. Gustavo), A. Sloboda, Ďubek, Chren (46. Švec) – Jarovič.


Tabuľka po 10. kole:



1. Slovan Bratislava 11 8 2 1 32:10 26

2. Žilina 11 8 2 1 24:8 26

3. Dunajská Streda 11 7 1 3 21:13 22

4. Trnava 11 5 2 4 16:14 17

5. Zlaté Moravce 11 4 4 3 13:14 16

6. Trenčín 11 3 4 4 19:19 13

7. Ružomberok 11 3 4 4 12:14 13

8. Michalovce 11 3 3 5 12:15 12

9. Sereď 11 2 5 4 13:18 11

10. Senica 11 3 2 6 12:21 11

11. Pohronie 11 1 4 6 11:25 7

12. Nitra 11 2 1 8 10:24 7