Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Derby nie je ohrozené, Slovan poskytol Trnave vstupenky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vedenie Slovana v pondelok na svojom oficiálnom webe ubezpečilo fanúšikov, že zápas 21. kola sa odohrá v nedeľu 3. marca o 18.00 na novom Tehelnom poli.

Bratislava 25. februára (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava pred nedeľňajším derby Fortuna ligy 2018/2019 so Spartakom Trnava zvýšil počet vstupeniek pre fanúšikov hostí. Reagoval tak na sťažnosť Trnavy, ktorá na Úniu ligových klubov (ÚLK) poslala vyjadrenie s nespokojnosťou organizácie zápasu.

Vedenie Slovana v pondelok na svojom oficiálnom webe ubezpečilo fanúšikov, že zápas 21. kola sa odohrá v nedeľu 3. marca o 18.00 na novom Tehelnom poli. Trnavčania protestovali, že ich fanúšikovia dostali málo vstupeniek. V sektore hostí prebiehajú úpravy, a po ich dokončení ponúkne Slovan trnavským fanúšikom ďalšie vstupenky. "Kontaktovali sme dodávateľa, aby zabezpečil potrebné úpravy v sektore hostí pri zachovaní bezpečnosti všetkých fanúšikov. Do zápasu poskytneme priaznivcom hostí aj zvyšné vstupenky do výšky piatich percent z celkovej kapacity štadióna," povedal generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

Sektor hostí bude v budúcnosti od ostatných tribún oddeľovať bezpečnostné sklo. Z dôvodu omeškania na strane dodávateľa však na zápase s Trnavou bude inštalované ochranné pletivo a sektor bude v dočasnom režime. "Štadión nie je stavenisko a dôrazne odmietame tvrdenia o tom, že by bola akokoľvek ohrozená bezpečnosť aktérov stretnutia. Tribúny štadióna sú skolaudované v rámci predčasného užívania podľa platnej legislatívy SR. Tvrdenia o tom, že by mala byť ohrozená bezpečnosť fanúšikov, sú nepravdivé a považujeme ich za nepodložené, zavádzajúce a neférové. Na sektore hostí neprebiehajú hrubé stavebné práce, ale nevyhnutné úpravy na to, aby bola zaručená bezpečnosť pre všetkých fanúšikov na štadióne. ŠK Slovan bol a vždy bude orientovaný v prospech fanúšikov a nikdy nerobil napriek priaznivcom hostí. Na zápasoch, ktoré sa hrali na štadióne Pasienky, sme priaznivcom hostí poskytovali osem percent z celkovej kapacity štadióna. Ani výstup z bezpečnostnej porady nebol mierený voči trnavskému klubu. Mrzí ma, ako bola celá situácia interpretovaná, a že niektorí naši fanúšikovia sa dostali do neistoty, či sa zápas vôbec uskutoční. Nebol na to pritom jediný relevantný dôvod. O akýchkoľvek zmenách v programe zápasov predsa rozhoduje riadiaci orgán súťaže, a nie klub v otvorenom liste. Takže všetkých slovanistov môžem ubezpečiť, že zápas s Trnavou odohráme v nedeľu večer na novom Tehelnom poli. Verím, že oddnes sa už budeme venovať len futbalu, a že nedeľa bude dôstojným futbalovým sviatkom pri otvorení nového Tehelného poľa," dodal Ivan Kmotrík ml.

Vedenie trnavského klubu zatiaľ situáciu komentovalo diplomaticky, Spartak si počká na výsledky z bezpečnostnej porady. "V utorok o 13.00 je na programe bezpečnostná porada, informácie o zvýšení vstupeniek pre našich fanúšikov máme zatiaľ iba z médií. Až na porade sa dozvieme viac a na základe toho sa zariadime," povedal pre TASR riaditeľ klubu Spartak Trnava Marek Ondrejka.