Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Viac maďarských podnikov sa bude môcť uchádzať o podporu investícií

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí Maďarskej republiky Péter Szijjártó. Foto: TASR – Jakub Kotian

Vláda zaviedla významné zmeny s cieľom zjednodušiť systém podpory investícií, oznámil v nedeľu (6. 8.) minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó.

Budapešť 7. augusta (TASR) – V Maďarsku sa od pondelka rozšíril počet spoločností, ktoré majú nárok na podporu svojich investícií z verejných zdrojov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry MTI.

Vláda zaviedla významné zmeny s cieľom zjednodušiť systém podpory investícií, oznámil v nedeľu (6. 8.) minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó. Minimálna výška investície s nárokovateľnou podporou sa znižuje zo štyroch miliárd forintov (10,2 miliardy eur) na 1,2 miliardy HUF v menších vidieckych sídlach. To umožní mnohým spoločnostiam s maďarským vlastníctvom získať na svoje investície 50-percentnú podporu, napísal Szijjártó na sociálnej sieti Facebook.

Systém záruk sa zjednoduší a podpora investícií zahŕňajúcich obnoviteľné zdroje bude nárokovateľná aj v Budapešti, dodal. Ďalej sa na celom území Maďarska sprístupnia nové stimuly pre strategické investície, ktoré podporujú transformáciu smerom k zelenej ekonomike. oznámil minister.

(1 EUR = 391,73 HUF)