Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Štát uvoľní 6, 7 milióna eur na športovú infraštruktúru B. Bystrice

Na archívnej snímke zľava podpredseda vlády a minister životného prostredia SR László Sólymos, predseda vlády SR Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši a podpredsedníčka vlády a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná na výjazdovom rokovaní vlády v Slavošovciach 20. novembra 2019. Foto: TASR – František Iván

Multifunkčná hala má slúžiť nielen na prípravu profesionálnych a amatérskych športovcov, klubovú činnosť športových klubov a športových podujatí, ale tiež na kultúrno-spoločenské podujatia.

Slovenské Ďarmoty 21. novembra (TASR) - Štát podporí sumou 6,7 milióna eur projekt novej športovej infraštruktúry mesta Banská Bystrica. Cieľom je najmä vybudovanie novej multifunkčnej športovej haly. Vládny kabinet o tom rozhodol vo štvrtok na výjazdovom rokovaní v obci Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš.

Multifunkčná hala má slúžiť nielen na prípravu profesionálnych a amatérskych športovcov, klubovú činnosť športových klubov a organizovanie športových podujatí, ale tiež na kultúrno-spoločenské podujatia väčšieho rozsahu. V súčasnosti sa už pripravuje štúdia a finalizuje sa proces majetkovo-právneho vyrovnania nehnuteľností.

Finančné prostriedky boli vyčlenené z rozpočtovej kapitoly Všeobecná pokladničná správa. "Samospráva mesta Banská Bystrica je zároveň pripravená znášať nevyhnutné náklady na dofinancovanie samotnej rekonštrukcie zo zdrojov rozpočtu mesta," uvádza sa v materiáli.