Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Dopravu budú zajtra riešiť zástupcovia banskobystrických obcí

Na snímke autobusová stanica vo Zvolene bola v sobotu 25. januára 2020 dopoludnia celkom prázdna. Foto: TASR

Podľa všetkých zúčastnených je momentálna situácia mimoriadne vážna, a preto je potrebné ju bezodkladne riešiť.

Banská Bystrica 25. januára (TASR) - Pracovné stretnutie k riešeniu mimoriadnej situácie v prímestskej autobusovej doprave sa uskutoční v nedeľu (26. 1.) v Banskej Bystrici. Prítomní budú zástupcovia Banskobystrického regionálneho združenia obcí, ako aj zástupcovia SAD Zvolen a Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). TASR o tom informovala hovorkyňa primátora mesta Banská Bystrica Dominika Mojžišová.

"Vzhľadom na spor, ktorý v posledných dňoch vyvrcholil v oblasti prímestskej autobusovej dopravy, sa dnes (v sobotu) uskutočnilo rokovanie zástupcov mesta Banská Bystrica a dopravcu SAD Zvolen," uviedla. Cieľom bolo zabezpečenie dopravy pre obyvateľov regiónu počas najbližších dní.

Podľa oboch strán je momentálna situácia, keď z rozhodnutia SAD Zvolen prestali premávať prímestské autobusové linky, mimoriadne vážna, a preto je potrebné ju bezodkladne riešiť. "Zástupcovia samospráv aj regionálnych združení ZMOS preto vyvíjajú maximálne úsilie, aby zabezpečili potrebné opatrenia. Naším spoločným zámerom je zachovanie grafikonu verejnej dopravy v režime, na aký sú cestujúci zvyknutí a aký je potrebný na bezproblémový prístup do ich zamestnaní či do zdravotníckych, školských a iných zariadení," informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora.