Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

R. Fico víta zvýšenie minimálnej mzdy, rolu pritom zohral aj premiér

Na archívnej snímke Robert Fico. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predseda strany Robert Fico tiež potvrdzuje, že definitívne prijatie návrhu zákona o minimálnej mzde si ešte bude vyžadovať diskusiu medzi koaličnými partnermi.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Predseda strany Smer-SD Robert Fico víta rozhodnutie vlády zvýšiť od budúceho roka minimálnu mzdu na 580 eur z 520 eur. Aktívnu úlohu v tomto procese podľa neho zohral predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Strana taktiež uviedla, že návrh nariadenia na zvýšenie z dielne rezortu práce nebolo nikdy v rámci koalície spochybňované.

"Strana Smer-SD trvalo zdôrazňuje význam nárastu minimálnej mzdy a počas svojho pôsobenia vo vláde minimálnu mzdu viac ako zdvojnásobila. Strana Smer-SD rovnako verí, že Národná rada Slovenskej republiky schváli zákon garantujúci minimálnu mzdu na úrovni najmenej 60 % priemerného zárobku, čím by sa vylúčili akékoľvek kontroverzie medzi sociálnymi partnermi a koaličnými stranami," uviedol v stanovisku pre médiá vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Predseda strany Robert Fico tiež potvrdzuje, že definitívne prijatie návrhu zákona o minimálnej mzde si ešte bude vyžadovať diskusiu medzi koaličnými partnermi. "Včerajšie rozhodnutie vlády SR o zvýšení minimálnej mzdy na 580 eur, na základe návrhu ministra práce Jána Richtera (Smer-SD), nebolo v rámci vládnej koalície nikdy spochybňované. Rozhodnutie vlády SR je konečné a vládna koalícia nemá žiadny dôvod sa ním zaoberať," dodal Fico.

Prečítajte si aj: