Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Poisťovňa Allianz zaznamenala v 1. štvrťroku nárast zisku

Na archívnej snímke muž kráča do budovy nemeckej poisťovne Allianz v Mníchove. Foto: TASR/AP

Za prekvapujúco dobrý začiatok roka vďačí dobrým výsledkom segmentu nehnuteľností a úrazov.

Mníchov 15. mája (TASR) - Nemecká poisťovňa Allianz zaznamenala v 1. štvrťroku 2024 nárast zisku, ktorý prekonal odhady analytikov. Za prekvapujúco dobrý začiatok roka vďačí dobrým výsledkom segmentu nehnuteľností a úrazov. TASR o tom informuje na základe správ DPA a Reuters.

Čistý zisk poisťovne sa za prvé tri mesiace 2024 zvýšil o 21,8 % na 2,475 miliardy eur z 2,03 miliardy eur v rovnakom období predchádzajúceho roka. Analytici predpovedali poisťovni zisk 2,35 miliardy eur.

Prevádzkový zisk Allianzu v 1. štvrťroku vzrástol o 6,8 % na 4 miliardy eur vďaka segmentu neživotného poistenia, podporeného dobrými výsledkami v segmentoch Asset Management a Life/Health.

Obzvlášť dobre sa darilo divízii poistenia majetku a úrazov, ktorá vykázala prevádzkový zisk tesne pod hranicou 2,1 miliardy eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to bol nárast o približne 10 %. Prispeli k tomu aj relatívne nízke náklady na odškodné za prírodné katastrofy.

V segmente životného a zdravotného poistenia zostali výsledky stabilné.

V oblasti investičných fondov získali dcérske spoločnosti Pimco a Allianz Global Investors viac ako 34 miliárd eur čistých nových peňazí a výrazne zlepšili svoje výsledky.

Allianz potvrdila svoj cieľ dosiahnuť v roku 2024 prevádzkový zisk na úrovni 14,8 miliardy eur, plus-mínus 1 miliarda eur.