Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Diess: Bývalý šéf Seatu Luca de Meo pravdepodobne rokuje s Renaultom

Šéf značky Volkswagen (VW) Herbert Diess. Foto: TASR/AP

Francúzska automobilka sa k informáciám nevyjadrila. Nového šéfa hľadá od októbra minulého roka, keď z postu nečakane odvolala Thierryho Bollorého.

Berlín/Paríž 23. januára (TASR) - Luca de Meo, bývalý šéf značky Seat, ktorý zo svojho postu odstúpil začiatkom januára, pravdepodobne rokuje s francúzskou automobilkou Renault. Povedal to Herbert Diess, šéf Volkswagenu, pod ktorý značka Seat patrí.

"Je veľmi smutné, že Luca sa rozhodol pre odchod, pretože v skupine Volkswagen hral veľmi dôležitú rolu," povedal Diess vo štvrtok v rozhovore pre spravodajskú televíziu CNBC na okraj Svetového ekonomického fóra (WEF) v Davose. Luca de Meo mal hlavný podiel na zotavení predaja Seatu a posilnení jeho pozície v rámci celej skupiny Volkswagen, do ktorej patria aj značky Porsche, Audi, Škoda, Bentley či Lamborghini.

"Urobil pre nás obrovský kus práce, akceptujeme však jeho rozhodnutie odísť a asi rokuje s Renaultom," povedal Diess.

Francúzska automobilka sa k informáciám nevyjadrila. Nového šéfa hľadá od októbra minulého roka, keď z postu nečakane odvolala Thierryho Bollorého. Automobilku dočasne vedie Clotilde Delbosová. Ako začiatkom týždňa povedal predseda predstavenstva Renaultu Jean-Dominique Senard, nový výkonný riaditeľ bude menovaný v krátkom čase.