Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Čistý zisk koncernu Schlumberger klesol vo 4. kvartáli takmer o 40 %

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Schlumberger, najväčší poskytovateľ služieb v ropnom a plynárenskom sektore na svete, uviedol, že čistý zisk za 4. kvartál minulého roka dosiahol 333 miliónov USD (298,15 milióna eur).

Houston 17. januára (TASR) - Americký koncern Schlumberger oznámil za 4. kvartál minulého roka pokles čistého zisku takmer o 40 %. Výsledky však do veľkej miery ovplyvnil fakt, že v rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala spoločnosť vysoký jednorazový zisk z predaja aktív. V prípade upraveného zisku boli výsledky lepšie než koncom roka 2018, čo je dôsledok zvýšenia aktivity ropných firiem, najmä na medzinárodných trhoch.

Schlumberger, najväčší poskytovateľ služieb v ropnom a plynárenskom sektore na svete, uviedol, že čistý zisk za 4. kvartál minulého roka dosiahol 333 miliónov USD (298,15 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala firma zisk 538 miliónov USD.

Bez započítania jednorazových položiek však spoločnosť zaznamenala upravený zisk na úrovni 545 miliónov USD oproti 498 miliónom USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Na akciu to predstavuje 39 centov, čím koncern prekonal očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 37 centov/akcia.

Tržby za 4. kvartál dosiahli 8,23 miliardy USD. Medziročne sa tak zvýšili o 0,6 %.

(1 EUR = 1,1169 USD)