Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

British Airways rušia niektoré lety naplánované na 27. septembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Piloti britskej leteckej spoločnosti totiž plánujú ďalší štrajk.

Londýn 13. septembra (TASR) - Britská letecká spoločnosť British Airways (BA) v piatok oznámila, že ruší niektoré lety naplánované na 27. septembra, keď jej piloti plánujú ďalší štrajk.

„Teraz kontaktujeme všetky dotknuté osoby, aby sme im ponúkli plnú náhradu alebo zmenu termínu letenky na iný deň, či zmenu destinácie alebo leteckej spoločnosti,“ uviedli aerolínie v e-mailovom vyhlásení. Nespresnili, koľkých letov sa štrajk dotkne.

Aerolínie, ktoré vlastní spoločnosť International Airlines Group (IAG), museli tento týždeň zrušiť 1700 letov z a na londýnske letiská Heathrow a Gatwick pre dvojdňový štrajk pilotov (9. a 10. septembra) za vyššie mzdy.

Ďalšia protestná akcia je naplánovaná na 27. septembra.

Odborový zväz britských pilotov (British Airline Pilots Association, BALPA), chce, aby dohoda o mzdách zahŕňala podiel na zisku pre pilotov BA.

British Airways varovali začiatkom tohto týždňa, že potrvá nejaký čas, kým sa ich letový poriadok vráti do normálu. Aerolínie lietajú do viac ako 70 krajín a ročne prepravia vyše 40 miliónov cestujúcich.