Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Vyšetrovanie v centre sociálnych služieb v Pezinku ešte neukončili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zariadenie bolo počas prvej vlny pandémie v karanténe, keďže viacero klientov i zamestnancov bolo pozitívne testovaných, zaznamenaných bolo aj viacero úmrtí klientov zariadenia.

Bratislava 8. marca (TASR) - Vyšetrovanie v Centre sociálnych služieb pod Karpatmi na Hrnčiarskej ulici v Pezinku, v ktorom počas prvej vlny pandémie došlo k úmrtiam viacerých klientov, nie je ani po rokoch ešte ukončené. Doručené neboli stále všetky potrebné posudky z oblasti zdravotníctva. Pre TASR to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"V uvedenej trestnej veci doteraz neboli doručené všetky relevantné posudky z odboru zdravotníctva. Preto vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície nemohol rozhodnúť o trestnoprávnej zodpovednosti konkrétnej osoby, prípadne vydať meritórne rozhodnutie," skonštatovala Šimunková.

Zariadenie bolo počas prvej vlny pandémie v karanténe, keďže viacero klientov i zamestnancov bolo pozitívne testovaných, zaznamenaných bolo aj viacero úmrtí klientov zariadenia. Situáciou sa zaoberala aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie za prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Pre niekdajšiu situáciu bola odvolaná aj vtedajšia riaditeľka zariadenia Viola Schmidtová.

Zariadenie sa neskôr premenovalo. Istú dobu mu šéfovala aj niekdajšia mediátorka Renáta Názlerová. Koncom januára 2023 ju však z funkcie odvolali poslanci Bratislavského samosprávneho kraja, pod ktoré zariadenie spadá. Dočasne poverenou riaditeľkou sa stala Jana Matulová, ktorá je v súčasnosti riaditeľkou zariadenia.