Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Do centra Bratislavy prišli D. Cibulkovú podporiť desiatky fanúšikov

Na snímke fanúšikovia sledujú na veľkoplošnej obrazovke priamy prenos z finále ženskej dvojhry na tenisovom turnaji Australian Open, kde sa stretli slovenská tenistka Dominika Cibulková a čínska tenistka Na Li na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave 25. januára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Prví dvaja skalopevní si od moderátora vyslúžili tričká.

Bratislava 25. januára (TASR) – Hviezdoslavovo námestie v Bratislave sa dnes stalo dočasným táborom pre desiatky fanúšikov slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej. Mestská časť Staré Mesto totiž na námestí premieta prenos z finále na veľkoplošnej obrazovke a mnohí Bratislavčania si tak finálový duel ženskej dvojhry na Australian Open, v ktorom Cibulková bojuje proti Číňanke Na Li, prišli pozrieť pod holé nebo.

Slnečné, no mrazivé počasie pritiahlo spočiatku na námestie len hŕstku fanúšikov. Prví dvaja skalopevní si preto od moderátora vyslúžili tričká. Keď sa však už hralo niekoľko minút, tenis pritiahol na námestie už približne 50 fanúšikov. "Mám rád šport a cez okno to ráno nevyzeralo, že bude taká zima. Ale keď je už to finále... A Dominike fandím, dosiaľ som sledoval, ako hrala, hoci nie som práve najväčší tenisový fanúšik," povedal 23-ročný Bratislavčan Jakub, ktorý prišiel fandiť takto na námestie aj slovenským hokejistom. Jeho kamarát František si nenechal ujsť ani semifinále so slovenskou tenistkou, vtedy musel doma vstávať skoro ráno. "O tej pol piatej niekde doma v obývačke to bolo lepšie ako v tejto zime, ale chceli sme zažiť trochu atmosféry," vysvetlil.

Dominika Cibulková má dnes šancu stať sa historicky prvou slovenskou singlovou grandslamovou šampiónkou. Aj takto argumentovali dve mladé dievčatá, ktoré si spolu s ostatnými zahrievali ruky pohárom s čajom. "Niekedy som hrávala tenis, sledujem tiež celé Autralian Open, vo finále je Dominika prvýkrát, tak musíme byť tu," povedala 16-ročná Katka.

Akciu zorganizovalo bratislavské Staré Mesto. Starostka Tatiana Rosová tvrdí, že hneď, ako Dominika Cibulková postúpila do finále, začala zisťovať, či je možné z hľadiska času usporiadať spoločné sledovanie dvojhry. "Je dôležité, aby sme si boli vedomí toho, že máme skvelých ľudí, ktorí nás reprezentujú vo svete a mali by sme si to spolu užiť. Akokoľvek to dopadne, je to veľká chvíľa pre slovenský šport," povedala pre TASR starostka. Úspech našej tenistky by mal byť podľa jej slov príkladom pre každého, kto si myslí, že Slovensko je len malá zabudnutá krajinka, ktorá nič nedosiahne.

Veľkoplošná obrazovka je súčasť staromestského zimného festivalu, ktorý trvá do 2. marca. Najbližšie sa na námestí bude fandiť olympionikom počas februárových Zimných olympijských hier v Soči.

Na snímke fanúšikovia sledujú na veľkoplošnej obrazovke priamy prenos z finále ženskej dvojhry na tenisovom turnaji Australian Open, kde sa stretli slovenská tenistka Dominika Cibulková a čínska tenistka Na Li na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave 25. januára 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok
.