Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia zasahuje na stavbe bratislavského obchvatu

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Vykonávajú sa tam úkony súvisiace s environmentálnou trestnou činnosťou, uviedla krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Bratislava 26. júna (TASR) - Policajti v súčasnosti zasahujú na stavbe bratislavského obchvatu, ktorý je súčasťou budovania diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Pre TASR to potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Účelom zásahu polície je podľa Mihalíkovej odber vzoriek, ktoré budú predmetom znaleckého skúmania. "Na základe výsledkov znaleckého skúmania vyšetrovateľ PZ rozhodne o ďalšom postupe vo veci v súlade s Trestným poriadkom," dodala.

Policajti v súvislosti s environmentálnou trestnou činnosťou v Bratislavskom kraji zasahovali už koncom marca. Zásah mal podľa medializovaných informácií súvisieť s podozreniami, že sa na stavbu D4 a R7 používa kontaminovaná zemina alebo stavebný odpad. Polícia neskôr pre TASR priblížila, že v tomto prípade je aktuálne vedené trestné stíhanie vo veci zločinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia a vo veci zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi.

V marci polícia informovala, že vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči jednej fyzickej osobe M. J. H. a jednej právnickej osobe, bratislavskej spoločnosti s ručením obmedzeným pôsobiacej v stavebníctve, z trestného činu ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Obvinený je stíhaný na slobode.

Spoločnosť D4R7 Construction, zodpovedná za stavbu obchvatu, považuje informácie o kontaminácii za dezinformačnú kampaň. Výstavba podľa nej spĺňa vysoké kvalitatívne štandardy a všetky právne požiadavky.