Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Modranskí vinári v chotári predstavia novú známku pôvodu a kvality

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V rámci podujatia Vinári v chotári 2018 združenie Víno z Modry organizátori slávnostne uvedú do života novú známku pôvodu a kvality, ktorou tento rok označili 43 vybraných modranských vín.

Bratislava 28. júla (TASR) – Ochutnávka vín s výhradne modranským rodokmeňom vo vinohrade spolu so slávnostným uvedením novej známky pôvodu a kvality a sprievodným programom ponúkne návštevníkom podujatie Vinári v chotári v sobotu popoludní v Modre. Informujú o ňom organizátori zo združenia Víno z Modry na webovej stránke modranskepivnice.sk.

"V rámci podujatia Vinári v chotári 2018 združenie Víno z Modry slávnostne uvedie do života novú známku pôvodu a kvality, ktorou sme tento rok označili 43 vybraných modranských vín," uvádzajú organizátori.

Súčasťou sobotnej akcie bude aj "špacírka" po krajine – prechádzka doplnená slovom modranského sprievodcu. "Bude viesť od miesta konania podujatia, okolo vinohradov, cez zelený les, k Štúrovej lavičke a popri skrytých záhradách späť,” priblížili organizátori.

V programe nebudú chýbať hudobné vystúpenia, predstavenie novovytvorenej výstavy maľovaných modranských vinohradníckych odrôd, výstavy dobových fotografií či funkčných historických traktorov, aj ochutnávky regionálnej gastronómie.

Viac informácii o podujatí Vinári v chotári nájde verejnosť na webovej stránke www.modranskepivnice.sk