Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Ivo Nesrovnal vyzýva primátora Bratislavy, aby zastavil megakasíno

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik Foto: TASR/Michal Svítok

Ide o tú istú spoločnosť, ktorá v roku 2010 plánovala v rámci tohto projektu vybudovať v Jarovciach megakasíno, uviedol Ivo Nesrovnal.

Bratislava 7. januára (TASR) - Vláda SR má v stredu 8. januára rokovať aj o udelení osvedčenia o významnej investícii akciovej spoločnosti Hervex, a to v súvislosti s plánom firmy Trigranit Development Slovakia, s. r. o., vybudovať v Bratislave multifunkčné centrum Metropolis.

"Ide o tú istú spoločnosť, ktorá v roku 2010 plánovala v rámci tohto projektu vybudovať v Jarovciach megakasíno. Projekt sa vďaka masívnemu odporu Bratislavčanov neuskutočnil," uviedol vo výzve adresovanej bratislavskému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS).

Pripomenul, že podľa vyjadrení predstaviteľa Trigranitu Arpáda Töröka pre slovenské médiá spoločnosť na svojom pôvodnom pláne trvá. "To pravdepodobne znamená, že aj na výstavbe kasína, akurát sa kasíno explicitne v projekte nezmieňuje, ale ani nevylučuje. Aj materiál na stredajšie rokovanie vlády pri popise investičného plánu spoločnosti Trigranit hovorí iba príkladmo," upozornil Nesrovnal.

Takéto formulácie podľa neho nahrávajú podozreniam, že výstavba kasína sa má zaobaliť do iných činností, prípadne uskutočniť v ďalšej etape. "Všetko je na úvahe investora. Nič nie je záväzné. Proti plánom na výstavbu kasína sa už raz postavilo aj bratislavské mestské zastupiteľstvo, ktorého ste boli aj vy poslancom. Uznesením číslo 860/2009 zo dňa 17. decembra 2009 mestskí poslanci tento projekt zamietli," pripomenul Ftáčnikovi.

Primátor je oprávnený podľa zákona o Bratislave zúčastňovať sa na rokovaní vlády pri prerokúvaní otázok, ktoré sa týkajú záujmov a potrieb hlavného mesta a predkladať jej v týchto veciach vlastné návrhy, doplnil. "Keďže ani mesto Bratislava, ani mestské časti nepoznajú podrobnosti projektu a tento v sebe môže ukrývať pre mesto nebezpečnú hrozbu, vyzývam vás, aby ste na zajtrajšom (8.1.) rokovaní vlády SR navrhli, aby investor najprv oboznámil Bratislavčanov, mesto, aj dotknuté mestské časti so všetkými detailmi projektu a až potom aby vláda o projekte rozhodovala," dodal Nesrovnal.

UPOZORNENIE:

TASR sa pokúsi získať reakciu M. Ftáčnika.