Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj spustil anonymný dotazníkový prieskum k doprave

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Zachar

Dokument Plán udržateľnej mobility by mal byť predstavený koncom budúceho roka.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil anonymný dotazníkový prieskum k doprave. Vyplniť ho môžu domácnosti i jednotlivci z celého Bratislavského kraja. Takto zozbierané údaje by mali následne poslúžiť ako podklad pre spracovanie Plánu udržateľnej mobility. Pôjde o základný nástroj na plánovanie dopravného systému v regióne.

"Len vďaka pravdivým údajom budeme môcť v nasledujúcich rokoch pracovať na rozvoji dopravy a na skvalitňovaní služieb pre obyvateľov kraja. Okrem toho je Plán udržateľnej mobility základnou podmienkou čerpania eurofondov na rozvoj regionálnej a mestskej verejnej dopravy," priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Získané údaje a strategický dokument majú poslúžiť na vypracovanie hodnovernej analýzy a modelu súčasného stavu. Ten má byť podľa kraja "kvalitným podkladom pre prognózu dopravných vzťahov a pre následný návrh opatrení v prospech obyvateľov Bratislavského kraja." Dokument Plán udržateľnej mobility by mal byť predstavený koncom budúceho roka.

Anketový dotazník je zverejnený na webovej stránke: https://www.surveygizmo.com/s3/4587315/dotaznikovy-prieskum-dopravneh o-spravania. Projekt je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020.