Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Botanickej záhrade UK v piatok otvoria výstavu skalničiek

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Už po tridsiaty raz môže verejnosť spoznávať v Botanickej záhrade Univerzity Komenského (UK) v Bratislave rozkvitnuté skalničky.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Už po tridsiaty raz môže verejnosť spoznávať v Botanickej záhrade Univerzity Komenského (UK) v Bratislave rozkvitnuté skalničky. V piatok 24. apríla sa totiž v areáli záhrady začína výstava, počas ktorej môžu návštevníci tieto rastliny obdivovať na vápencovej, andezitovej, bridlicovej, tufovej či čadičovej skalke.

Chýbať nebudú ani exponáty naaranžovaných miniskaliek vhodných aj do menších záhrad, na terasy i balkóny. "Záujemcovia tu môžu využiť i odbornú poradenskú službu, ale taktiež si aj zakúpiť skalničky, dreviny či bonsaje," priblížil riaditeľ Botanickej záhrady UK Jaroslav Bella.

Tradičná výstava skalničiek bude verejnosti prístupná od piatka 24. apríla do nedele 26. apríla v priestoroch botanickej záhrady od 9.00 h do 18.00 hod. V poradí už 30. ročník výstavy organizuje Botanická záhrada UK v spolupráci s Klubom skalničkárov.

Botanická záhrada v Bratislave bola založená v januári 1942, je vedecko-pedagogickým pracoviskom UK v Bratislave, ktorého poslaním je udržovať a rozširovať zbierky živých rastlín, pomáhať vo výchovno-vzdelávacej činnosti odborným školám i pracoviskám a poskytovať odborné informácie širokej verejnosti.

TASR informovala vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou UK Andrea Földváryová.