Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

POZOR: Na týchto cestách vás čakajú nástrahy

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Polícia v súvislosti s obmedzeniami žiada vodičov, aby sa pri prejazde uvedenými úsekmi riadili dopravným značením, aby zvýšili svoju pozornosť, prípadne na prejazd využili iné trasy.

Bratislava 14. júla (TASR) – Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenie, s ktorým je potrebné počas najbližších dní počítať na cestách hlavného mesta z dôvodu opráv vozovky. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Z dôvodu opráv povrchu vozovky a položenia nového asfaltového krytu, dôjde k obmedzeniu premávky na Prievozskej ulici od 15.7. od 8.00 h v smere od Ružovej doliny po Miletičovú ulicu vo všetkých jazdných pruhoch. V smere von z mesta sa obmedzenie bude týkať ľavého odbočenia na Miletičovu ulicu a samotnej križovatky. Predpokladané ukončenie prác je naplánované na 24.7. do 4.00 h," spresnil hovorca.

Ďalej informoval o obmedzení na Hradskej ulici, ktoré sa týka celej šírky v úseku od križovatky so Železničnou ulicou až po zastávku MHD pred Pentagonom. "Obmedzenia v doprave budú od 17.7. od 9.00 h a predpokladaný termín ukončenia je 21.7. o 24.00 h," dodal.

Polícia v súvislosti s obmedzeniami žiada vodičov, aby sa pri prejazde uvedenými úsekmi riadili dopravným značením, aby zvýšili svoju pozornosť, prípadne na prejazd využili iné trasy.

Cestu I/18 popod hrad Strečno úplne uzavrú na dva týždne



Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, uzavrú v nedeľu 16. júla od 8. hodiny do odvolania, predpokladaná doba uzávery je do 30. júla. TASR o tom informoval prednosta Okresného úradu v Žiline Michal Lavrík.

"Na základe vyhodnotenia kritickej geotechnickej situácie skalného bloku v nesanovanej časti skalného brala pod hradom v Strečne nad cestou I/18 vyhlási obec Strečno na svojom území mimoriadnu situáciu. Za účelom ochrany života, zdravia a majetku bude úplná uzávera cesty I/18," uviedol Lavrík.

Na archívnej snímke cesta pod hradom Strečno.
Foto: TASR/Erika Ďurčová


Upozornil, že cesta I/18 bude uzavretá v smere od Žiliny pred parkoviskom pod hradom Strečno a v smere od Vrútok za Dubnou skalou v mieste obojstranného parkoviska. "Motoristi môžu počas úplnej uzávery využívať obchádzkové trasy označené dopravným značením. Zákaz využívania cesty I/18 pod hradom Strečno platí i pre chodcov a cyklistov, na miestach uzavretia cesty budú nepretržite hliadkovať policajti," dodal prednosta Okresného úradu v Žiline.

Most na ceste I/11 v Čadci uviedli do predčasného užívania



Novopostavený most na ceste I/11 v Čadci, ktorý spája mestskú časť Horelica s mestom, dnes po vyše roku uviedli do predčasného užívania.

Podľa generálneho riaditeľa sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií Ministerstva dopravy a výstavby SR Petra Vargu most úplne dokončia v októbri tohto roka. "Je to pre každého Kysučana veľká výhra, pretože zápchy, ktoré vznikali kvôli budovaniu mosta, sa dnešným dňom skončia. Neznamená to vyriešenie celej situácie pre Čadcu, ale je to aspoň nejaká pomoc," povedal Varga.

Náklady na výstavbu mosta vo výške 7,9 milióna eur financovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR s pomocou Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Integrovaná infraštruktúra. "Dĺžka mosta je 306 metrov, šírka 11,5 metra a jednostranný chodník je široký 2 metre. Celková šírka mosta je 15 metrov," informoval riaditeľ Slovenskej správy ciest (SSC) - Investičnej výstavby a správy ciest Žilina Milan Puchoň.

Primátor Čadce Milan Gura zdôraznil, že most je kamienkom do mozaiky riešenia cestnej infraštruktúry nielen v meste, ale na celých Kysuciach. "Bol v dezolátnom stave a išiel spadnúť. Je to v podstate prepojenie, aby sme sa dostali cez mesto nielen osobnou, ale aj kamiónovou dopravou. Máme obchádzkové trasy, ktoré sú počas pokračujúcej výstavby D3 zablokované. Takže most chápeme ako vyriešenie určitej cestnej infraštruktúry v meste," podotkol čadčiansky primátor.

Cesta I/11 je podľa hovorkyne Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolíny Duckej významným cestným dopravným spojením medzi Českou republikou a mestom Žilina. "Slúži aj ako obchádzková trasa v čase nehody alebo výkonu údržby tunela Horelica. Pred troma rokmi bol do užívania odovzdaný nový mestský obchvat. Avšak jednu z jeho kľúčových častí - most, bolo treba zbúrať a nanovo postaviť. V rámci stavby bol vybudovaný úplne nový mostný objekt ponad železničnú trať, areál čistiarne odpadových vôd a rieku Kysuca. Cesta I/11 bola v mieste výstavby v čase demolácie pôvodného a výstavby nového mosta úplne neprejazdná," uviedla Ducká.

Doplnila, že komplexné riešenie dopravy pre Čadcu a okolie prinesie dobudovanie úseku diaľnice D3 Čadca Bukov – Svrčinovec v roku 2020. "Po jeho dobudovaní bude scelených spolu 20 kilometrov bezpečnej a rýchlej cesty z Čadce až na hranice s Poľskom," dodala hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR.