Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

ALKOHOL ZA VOLANTOM: Opitý vodič nezvládol kruháč a zranil sa

Ilustračné foto. Foto: TASR

Narazil do dopravného značenia a verejného osvetlenia.

Bratislava 11. júla (TASR) - Bratislavskí dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala v pondelok (10.7.) v noci v bratislavskom Lamači. Nehodu spôsobil 50-ročný muž, ktorý auto šoféroval pod vplyvom alkoholu, pričom narazil do dopravnej značky a stĺpa verejného osvetlenia. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Podľa doterajších informácií prechádzal vodič Mercedesu Benz okolo 22.30 h cez Hodonínsku ulici smerom na Stupavu. Pri vjazde na kruhový objazd sa však pravdepodobne plne nevenoval riadeniu a vyšiel na ostrovček. Následne narazil do dopravného značenia a verejného osvetlenia. Predbežná škoda bola vyčíslená na 2500 eur.

"Vodič bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky, ktorou mu bola nameraná hodnota 1,35 mg/l alkoholu, čo predstavuje hodnotu 2,81 promile," skonštatoval Szeiff s tým, že prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila aj opakovaná skúška. Vodič tak podľa hovorcu prišiel na mieste o vodičský preukaz, bol prevezený na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc a následne umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.