Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Penta začala v Bratislave výstavbu projektu Rezidencie Pri mýte

Foto: pentagroup

Investičná skupina Penta odštartovala tento týždeň výstavbu bytových domov prvej etapy svojho doposiaľ najväčšieho rezidenčného projektu v Bratislave Rezidencie Pri mýte.

Bratislava 18. apríla (TASR) – Investičná skupina Penta odštartovala tento týždeň výstavbu bytových domov prvej etapy svojho doposiaľ najväčšieho rezidenčného projektu v Bratislave Rezidencie Pri mýte. Zároveň ohlásila začiatok predaja bytov druhej etapy projektu. Informoval o tom jej hovorca Gabriel Tóth.

Stavba sa nachádza medzi ulicami Račianska, Kominárska a Škultétyho v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Projekt ponúkne po dokončení bývanie rodinného typu s priestormi občianskej vybavenosti. Ukončenie prvej etapy je naplánované na záver roka 2016 a noví majitelia si byty prevezmú začiatkom roka 2017.

Predaj bytov patriacich do prvej etapy projektu sa začal v septembri minulého roka. K dnešnému dňu sú predané už dve tretiny z ponúkaných 135 bytov. Najväčší záujem je o dvoj- a trojizbové byty a medzi záujemcami sú najmä obyvatelia Nového Mesta a Ružinova.

Súčasťou plánovanej druhej etapy, ktorej byty sa začali predávať v týchto dňoch, je päť bytových domov, v ktorých sa bude nachádzať 195 bytov od jedenapolizbových až po štvorizbové. Budovy budú vysoké šesť poschodí, jedna z nich bude mať poschodí 11. Bytové domy budú obklopené zeleňou.

"Urobíme všetko pre to, aby odstup medzi jednotlivými etapami bol čo najmenší, aby mohli obyvatelia oboch z nich bývať komfortne a čo najskôr," uviedol manažér predaja Penty Jozef Šimek. Po dostavaní oboch etáp projektu tak vznikne ucelený rezidenčný komplex.