Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Okolo Kataríny Augustinič vzniká nový klub, so SKOKom zatiaľ nesúvisí

Katarína Augustinič Foto: TASR/Michal Svítok

O vznikajúcom klube Augustinič hovorí, že je to zoskupenie konštruktívne mysliacich ľudí, ktorým ide v prvom rade o pozitívny rozvoj mesta.

Bratislava 2. decembra (TASR) – V bratislavskom mestskom parlamente vzniká nový klub. Jeho členmi majú byť zatiaľ Martin Chren, Marian Greksa, Soňa Svoreňová a Katarína Augustinič, ktorá sa chce uchádzať aj o post jeho predsedu. Komunálna politička je aj v prípravnom tíme novej politickej strany SKOK (Slovenská občianska koalícia). Mestský klub však zatiaľ priamy súvis s novým projektom nemá, povedala pre TASR Augustinič.

"Podporujem projekt Slovenskej občianskej koalície. Keďže Juraja Miškova poznám osobne už dlhšie, viem, že je to tímový hráč, a tak stavia aj svoj nový projekt – otvorený pre všetkých, ktorí chcú priložiť ruku k dielu a sú otvorení spolupracovať," uviedla politička.

Nový mestský klub v bratislavskom parlamente bola podľa Augustinič spoločná iniciatíva aj s Greksom a Chrenom. Ten kandidoval v novembrových komunálnych voľbách za pravicovú koalíciu strán NOVA, OĽaNO, KDH, KDS, OKS, SMK-MKP a Zmena zdola-DÚ, ostatní traja členovia kandidovali ako nezávislí. "Rokujeme aj s ďalšími poslancami, ktorí sa chcú pridať," dodala Augustinič. Na názve klubu sa chcú jeho členovia dohodnúť na prvom stretnutí a predstaviť tiež priority na ďalšie štyri roky.

O vznikajúcom klube Augustinič hovorí, že je to zoskupenie konštruktívne mysliacich ľudí, ktorým ide v prvom rade o pozitívny rozvoj mesta. "Ja budem ašpirovať na post predsedu klubu, no voliť už budú členovia," uviedla Augustinič, ktorá šéfovala v mestskom parlamente napríklad aj klubu SaS a potom prešla do NOVA.

"Myslím, že je načase prestať vnímať komunálnu politiku ako pravú alebo ľavú, lebo mesto buď funguje a máte opravené cesty, vysypané koše a čisté ulice, alebo môžete donekonečna viesť ideologický boj," dodala komunálna politička.

Prvé zasadnutie mestského zastupiteľstva bude 11. decembra.