Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Mladíkom, ktorí strieľali z auta airsoftovou zbraňou, hrozia tri roky

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

Policajný vyšetrovateľ ich dnes obvinil z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. TASR o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Štyrom mladíkom, ktorí vo štvrtok (9.4.) v Bratislave strieľali airsoftovou zbraňou po ľuďoch, hrozí, že si za mrežami posedia až tri roky. Policajný vyšetrovateľ ich dnes obvinil z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. TASR o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Policajtom volalo vo štvrtok predpoludním viacero ľudí, sťažovali sa, že neznáme osoby z tmavého SUV s bratislavskou značkou strieľajú po okoloidúcich na rôznych miestach Bratislavy. "Zistili, že ide o vozidlo značky Toyota Hilux. Policajti zbadali podozrivé auto krátko po 11.30 h na Lamačskej ceste v smere na Lamač. Zastavili ho a skontrolovali posádku," uviedla Kurucová. Pri kontrole podľa nej policajti našli airsoftovú zbraň, z čoho vzniklo podozrenie, že išlo o osoby, ktoré strieľali po ľuďoch.

V aute sedeli 19-ročný Demian B., 19-ročný Ľudovít K., 21-ročný Matúš Č. a 22-ročný Juraj K. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Podľa prvotných zistení sa malo auto pohybovať pri zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova, po Staromestskej ulici, ako aj pri zastávke Lamač. "Jeden člen posádky bol strelcom, druhý držal terč a tretí si všetko natáčal na mobil," dodala hovorkyňa.