Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Do prípravy Európskeho summitu regiónov a miest zapoja aj študentov

Bratislavský hrad Foto: TASR

Siedmy Európsky summit regiónov a miest v Bratislave bude jedným z hlavných podujatí počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Na príprave Európskeho summitu regiónov a miest, ktorý sa bude konať 8. a 9. júla v Bratislave, sa budú podieľať aj vysokoškolskí študenti. Hlavné mesto ich pomoc prostredníctvom brigády chce využiť na oddelení komunikácie a marketingu, oddelení stratégie a projektov či zahraničných vzťahov a protokolu. "Chceme zaangažovať študentov, ktorí v hlavnom meste žijú a študujú," povedala pre TASR hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Magistrát hľadá viac ako 20 študentov, ktorí by sa podieľali na prípravách podujatia v mesiacoch máj, jún a júl. "Uchádzači by mali zaslať svoj životopis s motivačným listom do 29. apríla na adresu magistrátu. Všetky tieto informácie, spolu s potrebnými podkladmi, sú zverejnené aj na webovej stránke mesta," priblížila Skokanová. Výberové konanie uchádzačov sa následne bude konať začiatkom mája. Podľa hovorkyne táto brigáda môže byť zaujímavá okrem študentov marketingu a komunikácie či zahraničných vzťahov a protokolu aj pre iných, ktorí majú všeobecný prehľad, sú komunikatívni a spoľahliví.

V prípade zahraničných vzťahov a protokolu magistrát vyžaduje napríklad aktívnu znalosť anglického jazyka, minimálne úroveň C1, výhodou sú aj tlmočnícke alebo prekladateľské skúsenosti, taktiež skúsenosti s prípravou konferencií, seminárov či kultúrnych akcií. V oddeleniach stratégie a projektov, komunikácie a marketingu sa zas od študentov vyžaduje napríklad skúsenosť s ovládaním základných softvérových nástrojov či dobré komunikačné a jazykové zručnosti.

Siedmy Európsky summit regiónov a miest v Bratislave bude jedným z hlavných podujatí počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Jednou z hlavných tém summitu bude podpora inovácií, podnikateľského prostredia, tvorby pracovných miest či budovanie infraštruktúry. Tento summit organizuje Európsky výbor regiónov spoločne s mestom Bratislava a Bratislavským samosprávnym krajom.