Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Bratislavská Stará tržnica žila hitmi No Name

Na snímke skupina No Name Foto: Propaganda House

Košická skupina No Name oslávi onedlho 20 rokov na scéne. Vznikla v auguste 1996 a ešte v tom roku vyhrala 12. ročník autorskej súťaže Rádia Regina Košický zlatý poklad s piesňou Môj kamoš.

Bratislava 21. apríla (TASR) – Bratislavská Stará tržnica bola v stredu večer (20.4.) jednou z koncertných zastávok úspešnej košickej skupiny No Name na jej S láskou Tour 2016. Turné, ktoré začala 12. marca koncertom v juhočeskom Písku, dostalo názov podľa nového albumu S láskou, ktorý vydala v novembri minulého roka.

Koncert otvorila aktuálnym hitom Povedz mi z albumu S láskou, z neho zaradila do playlistu aj piesne Tango s dejinami, O aký život by som stál, Človek v čase, Všetko, titulný song S Láskou, ktorý je rovnako hitom, Mám len pár chvíľ a Život. Nechýbali už rokmi overené hity a Timkovci ich majú už veľa, zazneli Starosta, Ná, ná, náá, Stromy, Duša a ja, Ženušky, Čím to je, Nie alebo áno, Hľadám, Žily, Prvá, Ty a tvoja sestra. Nemohla odísť bez prídavku, boli dva v podobe veľkých hitov Večnosť a Lekná.

Líder skupiny Igor Timko je stále idolom dievčat a mladých žien. Tie ho počúvali na slovíčko od prvých minút koncertu, na jeho podnet spievali, tlieskali, mávali rukami či poskakovali pred pódiom. No Name - to sú dnes Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Viliam Gutray (basgitara) a Zoltán Sallai (klávesy).

"Nádherná návšteva v Bratislave, krásne sme sa tešili po koncerte, ľudia spievali od A do Z, aj Hľadám, Žily, Večnosť, veľmi som bol prekvapený aj nový singel s Láskou a Život. Trošku cítime, že nás niektoré rádiá hrajú menej ako predtým, ale ľudia si k nám vedia nájsť cestu aj cez weby, portály, Facebook. Ďakujeme krásne a sľubujeme, že sa do Bratislavy vrátime," uviedol po koncerte pre TASR Igor Timko.

Kto nestihol koncert No Name, môže si so skupinou tiež zaspievať jej známe hity. Timkovci sa podieľali na vývoji špeciálnej aplikácie pre smartfóny. Po jej stiahnutí má majiteľ okamžitý prístup k informáciám o koncertoch, k aktuálnym fotografiám aj prístup do e-shopu prehrávača, kde sa môže rozhodnúť, o ktorú pesničku má záujem. Navyše zujímavou službou je karaoke štúdio. Prostredníctvom mobilu si majiteľ aplikácie môže so skupinou nielen zaspievať, ale aj v reálnom čase vytvoriť vlastnú nahrávku a stať sa tak frontmanom kapely.

Košická skupina No Name oslávi onedlho 20 rokov na scéne. Vznikla v auguste 1996 a ešte v tom roku vyhrala 12. ročník autorskej súťaže Rádia Regina Košický zlatý poklad s piesňou Môj kamoš. V októbri 1998 vydala prvý album No Name, v máji 2000 druhý s názvom Počkám si na zázrak s hitmi Ty a Tvoja sestra, Žily, Ďakujem, že si aj Počkám si na zázrak. Z októbra 2015 je ôsma štúdiovka s Láskou. V Českej republike vyhrala prvý ročník kategórie Slávici bez hraníc 2008 o najobľúbenejšieho slovenského interpreta v Česku. Za roky 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 a 2015 si prvenstvo v českom Slávikovi skupina zopakovala.