Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Ivanke pri Dunaji chystajú záchytné parkovisko

Ilustračná fotografia Foto: znacenie.sk

V lokalite sa má vytvoriť i okružná križovatka, ktorá bude slúžiť na otáčanie nákladných áut a autobusov.

Bratislava 23. marca (TASR) – V Ivanke pri Dunaji sa chystajú vybudovať záchytné parkovisko pre vyše 1100 áut. Hoci by malo predovšetkým slúžiť pre pracovníkov a zákazníkov logistického a skladového centra v Ivanke, malo by sa tiež stať záchytným parkoviskom pre návštevníkov Bratislavy. "Tieto dve funkcie môžu prebiehať každá samostatne alebo v súbehu," uvádza sa v zámere predloženom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Parkovisko za odhadový jeden milión eur plánuje na súčasnej poľnohospodárskej pôde vybudovať investor Logistic Park. Zámer predkladá v dvoch variantoch – vytvoriť chce buď 1115 alebo 1129 stojísk, pričom 47 miest má byť pre imobilných. Práce plánuje začať v októbri tohto roka a skončiť o rok neskôr.

Parkovisko začnú stavať až po vybudovaní haly, keď sa vytvorí i dopravné napojenie areálu na štátnu cestu mimo zastavaného územia obce. "Pri návrhu bude počítané s tým, že cesta I/61 bude v horizonte do roku 2020 prebudovaná na štvorpruhovú komunikáciu rýchlostného typu," píše sa v zámere.

V lokalite sa má vytvoriť i okružná križovatka, ktorá bude slúžiť na otáčanie nákladných áut a autobusov. "A tiež zastávka mestskej hromadnej dopravy, ktorá sem bude preložená z terajšej polohy do blízkosti vstupu do lokality od štátnej cesty," uvádza sa v zámere. Súbežne s cestou je navrhovaný i cyklochodník.

Logistické a skladové centrum má vyrásť na pozemku ohraničenom zo severu štátnou cestou I/61 Bratislava - Senec, z východu a juhu letiskom a zo západu poľnohospodárskou pôdou.