Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Bratislavská polícia nezaznamenala v noci vážnejšie narušenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

V noci po 02:15 boli vyslaní na Kapucínsku ulicu, kde mala osoba hádzať sklenené fľaše po okoloidúcich.

Bratislava 1. januára (TASR) – Bratislavská polícia počas novoročných osláv nezaznamenala vážnejšie narušenie. Podľa informácií, ktoré uviedla na sociálnej sieti, však riešila aj prípad netolerancie voči ďalším návštevníkom či streľbu z plynovej zbrane. V centre bratislavského Starého Mesta dohliadal na bezpečnosť zvýšený počet policajtov.

"V rámci prijatých bezpečnostných opatrení situáciu v meste sme monitorovali a prijímali adekvátne opatrenia na ochranu života, zdravia, majetku občanov a verejný poriadok," komentovali.

V čase od 18:00 do 6:00 prijali operátori mestskej polície na linku 159 celkovo 107 oznamov od občanov. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Tatiana Kurucová.

Polícia sa zaoberala napríklad nerešpektovaním všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta o zákaze používania zábavnej pyrotechniky. "Mestskí policajti preverovali v hlavnom meste celkom 39 takýchto vecí, pričom v dvoch prípadoch priestupcom na mieste uložili blokovú pokutu a v troch prípadoch vec vyriešili napomenutím," priblížila Kurucová.

V utorok (31.12.) krátko pred 20.30 h prijali policajti oznámenie o streľbe z jedného z hotelov na nábreží Dunaja. "Zbraň patrila Slovincovi, bola plynová a vec bola riešená ako priestupok," priblížili policajti na sociálnej sieti.

V noci po 02:15 boli vyslaní na Kapucínsku ulicu, kde mala osoba hádzať sklenené fľaše po okoloidúcich. Policajti podozrivého muža vypátrali a eskortovali na príslušné oddelenie za účelom objasnenia výtržníctva a vykonania potrebných procesných úkonov.