Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Na Štefánikovej ulici v Bratislave pribudne semafor pre MHD

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vďaka nemu sa ešte viac skrátia cesty na Hlavnú stanicu, na Kramáre či do Dúbravky. Doposiaľ totiž autobusy a trolejbusy čakali na zelenú spolu s autami.

Bratislava 3. januára (TASR) – Na Štefánikovej ulici v Bratislave, v blízkosti zastávky SAV, pribudne v najbližších dňoch semafor pre vozidlá MHD. Deje sa tak v nadväznosti na nedávne vybudovanie vyhradeného pruhu pre autobusy a trolejbusy, takzvaného bus pruhu, Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vďaka nemu sa ešte viac skrátia cesty na Hlavnú stanicu, na Kramáre či do Dúbravky. Doposiaľ totiž autobusy a trolejbusy čakali na zelenú spolu s autami, ktoré pokračovali ďalej a na najbližších semaforoch nemuseli zastavovať na červenú," vysvetľuje dopravca. Spoje MHD majú totiž hneď za semaforom zastávku. "Toto je cesta, ktorou chceme v spolupráci s hlavným mestom prispieť ku spoľahlivejšej a atraktívnejšej MHD," deklaruje DPB.

Zároveň apeluj na chodcov, aby nevstupovali do vozovky, keď im bude semafor signalizovať červenú. Podobný semafor umiestnený na Račianskom mýte, ktorý umožňoval prejazd trolejbusom po naskočení červenej pre autá, totiž spôsobil niekoľko nehôd s chodcami.