Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Bratislave predstavia úspešné príklady mimovládnych organizácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Konferenciu organizujú Nadácia otvorenej spoločnosti v spolupráci s Nadáciou Ekopolis, Nadáciou pre deti Slovenska a Nadáciou Socia.

Bratislava 20. apríla (TASR) – Úspešné príklady a projekty mimovládnych organizácií (MVO) možno spoznať na záverečnej konferencii Fondu pre MVO s názvom Dá sa to. Uskutoční sa 21. apríla o 10.00 h v priestoroch Refinery Gallery v Bratislave.

Konferenciu organizujú Nadácia otvorenej spoločnosti v spolupráci s Nadáciou Ekopolis, Nadáciou pre deti Slovenska a Nadáciou Socia. Budú prezentovať inšpiratívne príbehy, ktoré sa podarilo realizovať s podporou Fondu pre MVO a donorských krajín Fondu – Nórska, Islandu a Lichtenštajnska.

"Fond pre MVO patrí v rokoch 2013-2016 ku kľúčovým zdrojom podpory pre aktivity slovenských MVO. Tento fond zveril do správy štyrom slovenským nadáciám 7,4 milióna eur, ktoré podporili 197 projektov v oblastiach, ako je transparentná správa vecí verejných, ľudské práva vrátane práv menšín, rodová rovnosť, boj proti diskriminácii, rasizmu a xenofóbii, aktívne občianstvo, ochrana životného prostredia, podpora detí, mládeže a rozvoj služieb v sociálnej oblasti," uviedla pre TASR Eva Ščepková z Nadácie Ekopolis.

Podujatie je určené zástupcom štátnej správy, veľvyslanectiev, samosprávy, MVO a firemných nadácií. Jeho cieľom je prezentácia výsledkov v uvedených oblastiach, predstavenie príkladov dobrej praxe a priblíženie pozitívnych zmien, ktoré aktivity MVO prinášajú spoločnosti. Dvanásť vybraných zástupcov spomedzi takmer 200 podporených projektov priblíži svoje praktické skúsenosti a dosiahnuté úspechy. Program je rozdelený do troch blokov zameraných na aktívne občianstvo, advokáciu a posilňovanie zraniteľných skupín. Okrem iných zahraničných účastníkov na konferencii vystúpi aj veľvyslankyňa Nórskeho kráľovstva Inga Magistad.